Primăriile pot lua bani cu împrumut de la Ministerul Finanțelor. De ce...

Primăriile pot lua bani cu împrumut de la Ministerul Finanțelor. De ce municipiul Timișoara nu este interesat

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Finanțelor oferă credite primăriilor interesate din țară. Cererile trebuie depuse până la data de 1 noiembrie 2021, iar suma maximă ce poate fi împrumutată este 630.000 de lei.

Sumele contractate pot fi utilizate pentru asigurarea refinanțării și/sau cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și de la donatori europeni în cadrul programelor interguvernamentale, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor.

De asemenea, banii pot fi împrumutați pentru asigurarea cofinanțării proiectelor finanțate din programe naționale, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor, dar și pentru asigurarea finanțării investițiilor publice locale.

Recent, primarul Dominic Fritz anunța contractarea unui credit de 20 de milioane de euro, bani necesari pentru cofinanțarea proiectelor aflate în derulare cu fonduri europene, precum cumpărarea de tramvaie noi sau lucrări de infrastructură stradală.

Municipalitatea nu pare interesată astfel de oferta Ministerul Finanțelor.

„Încă nu s-a luat o decizie.


Timișoara poate accesa de pe piața liberă împrumuturi mai avantajoase pentru o perioadă mai lungă de timp, acestea fiind împrumuturi pe perioadă mai scurtă. Nu s-a luat încă o decizie”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Timișoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.