Războiul mesajelor pe Facebook după ședința AGA Horticultura

Războiul mesajelor pe Facebook după ședința AGA Horticultura

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz, care spera să demită azi conducerea Horticultura, a revenit cu o completare la mesajul transmis inițial, precizând că „PNL, PSD și Pro România au boicotat votul din ședința Adunării Generale formate din Consiliul Local, pentru a bloca declanșarea procedurii de demitere a conducerii Horticultura, responsabilă pentru dezastrul din parcurile centrale ale orașului. Nu o să cedăm, o să informăm în continuare transparent cetăţenii, pentru că îi considerăm parteneri în misiunea noastră pentru o Timișoara verde”.

În cadrul ședinței AGA Horticultura de astăzi, consilierii locali din USR PLUS au ridicat problema de a mandata Consiliul de Administrație să demită conducerea acestei societăți.

Viceprimarul Cosmin Tabără spune că exista o înțelegere prealabilă cu aceștia, de a aștepta două săptămâni pentru a fi depus un plan de remediere a situațiilor existente, precum și un raport prin care să explice relațiile pe care conducerea le are cu membrii Consiliului de Administrație. Se dorea o explicație cu privire la cauzele acestui război din conducerea societății, unul care aduce prejudicii orașului și societății, iar consilierii liberali au fost total surprinși de propunerea lor de a „supralegaliza” puterile Consiliului de Administrație.

„În primul rând, Consiliul de Administrație nu are nevoie de împuternicirea AGA în acest sens, putând demite directorul societății fără o astfel de „delegare” din partea noastră, lucru pe care acesta nu l-a făcut în cele patru luni de mandat.

În al doilea rând, acest Consiliu de Administrație este unul interimar, ale cărui mandate au fost prelungite pentru încă două luni de către AGA, până la numirea Consiliului de Administrație, lucru care se va petrece în scurt timp, ținând cont de faptul că procedura este în curs.

În al treilea rând, relațiile dintre membrii CA și conducere nu sunt dintre cele mai bune, lucrurile nefuncționând aproape deloc, aspect care trebuie analizat foarte bine”, a transmis Cosmin Tabără marți seara.

Viceprimarul a mai precizat că grupul PNL nu a părăsit ședința, ci a rămas până la final, dar nu a votat o propunere fără obiect și sens.

„Interesul PNL, așa cum am afirmat și la finalul ședinței, este de a face lucrurile să funcționeze, să vedem care sunt cauzele pentru care parcurile nu sunt irigate, malurile Begăi arată cum arată, de ce spațiile verzi sunt cum sunt.


Acestea sunt lucrurile care ne interesează și nu doar să discutăm despre funcții”, a afirmat Tabără.

Liberalul susține că este clar că se impun anumite măsuri dure, dar acestea trebuie luate în scopul de a rezolva problemele și nu doar de dragul de a fi luate sau de a arăta lumii că aleșii sunt preocupați.

„În orice măsură este nevoie de chibzuită, echilibru și analiză pentru a atinge un țel, ori în situația de față ne regăseam în situația în care doar „ne făceam că muncim”. Reprezentanții AGA nu pot depăși prevederile legii, iar legea dă dreptul Consiliului de Administrație să-și exercite atribuțiile fără alte „acorduri” sau „imbolduri” prealabile.

Ținând cont de nevoia de a exista o situație echilibrată, am convenit împreună cu colegul viceprimar Ruben Lațcău și cu conducerea societății ca, în cursul săptămânii viitoare, mai exact în ziua de miercuri, să avem o întâlnire în biroul meu pentru găsirea soluțiilor care să vină în  interesul cetățenilor și nu a factorilor politici.

Asigur pe toți locuitorii acestui frumos oraș că atât eu personal, cât și grupul de consilieri PNL, vom depune toate eforturile pentru a repune pe roate această societate de care Timișoara are mare nevoie”, a mai transmis viceprimarul Cosmin Tabără.

Consilierul municipal Roxana Iliescu, avocat de profesie, a transmis că „ iar a început primarul Fritz cu declarații belicoase, de data asta pe Facebook”.

„Supărat foc că nu i-am respectat ordinul dat cu o oră înainte de ședința AGA Horticultura SA, tot pe Facebook, de a mandata CA pentru demiterea conducerii executive a Horticultura, tună și fulgeră că am boicotat votul…

Dragii mei, vă spun foarte pe scurt următoarele:

Conform Art. 143^1 alin. 4 din Legea 31/1990 actualizată:

(4) Directorii pot fi revocați oricând de către consiliul de administrație. În cazul în care revocarea survine fără justă cauză, directorul în cauză este îndreptățit la plata unor daune-interese”, a transmis pe Facebook Roxana Iliescu.

Consilierul local și-a spus părerea despre votul din AGA.

„Pentru ce le trebuia vot în AGA?! Vă spun eu… să se mânjească și consilierii locali cu mizeria asta, că altă explicație n-am!

În disperarea lor de a-și numi oamenii în cât mai multe funcții plătite din bani publici, calcă tot în picioare, inclusiv legea!

Măcar de ar numi oameni competenți, dar din păcate, până acum, neștiutori de carte, abuzivi și sfidători!”, a susținut Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.