„Re׀întoarcere”, expoziție foto la Casa cu Iederă din Timișoara

„Re׀întoarcere”, expoziție foto la Casa cu Iederă din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

„Casa cu iederă” de pe bdul Corneliu Coposu nr. 5 va găzdui, începând de săptămâna viitoare, o nouă expoziție de fotografie intitulată „Re׀întoarcere”, cu lucrări realizate de Claudia Tănăsescu. Expoziția reunește cele mai bune imagini din proiectul fotografic și literar de lungă durată al fotografei, finalizat prin cartea „M-am întors acasă”.

„Universul contemporan a impus percepţia timpului cronologic ca o convenţie aproape unanim acceptată, însă anumite experienţe personale devin o oglindă a timpului care curge în valuri. Pe axa sa liniară, Claudia Tănăsescu a introdus detalii, scene şi momente de la care ne reîntoarcem adesea cu privirea, elemente şi experienţe personale din trecut, prezent şi poate un viitor imaginat” e o succintă descriere a expoziției făcută de Cristian Graure.


„Fiecare călătorie paralelă pe traseul descoperirii şi al auto-descoperirii este reprezentată de Claudia prin fotografii care devin o destinaţie în sine. Acest traseu al auto-cunoașterii constante, al re-întoarcerii la rădăcini este poate cel mai bine reprezentat prin mediumul fotografic sub această formă iconică şi unitară. Lucrările sale vin în completarea imaginii interioare şi devin o reflexie a artistului asupra semnificaţiei călătoriei, prezentată iniţial de autoare prin cuvânt, în recenta sa carte: «M-am întors acasă». În acelaşi timp, închizând aceste experienţe şi regăsiri în cadrele fotografice prezentate în expoziţie, Claudia împleteşte cuvântul cu inefabilul şi imaginea vizuală, lucrările sale generând implicit înţelesuri suprapuse şi devin treptat un fel de poeme încremenite. Fotografiile sale sunt traversate de dorinţa redescoperirii, de aspecte ale locuirii interioare, lăsând o realitate personală şi subtilă să vorbească de la sine, fiindcă până la urmă, orice călătorie începe metaforic cu ultimul pas…” adaugă curatorul expoziției.

Vernisajul va avea loc în 21 septembrie, ora 18:00, când expoziția va fi prezentată de curatorul expoziției, Cristian Graure, și va putea fi vizitată până în 28 septembrie, de luni până vineri, între orele 13:00 și 17:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.