Reacția secției de procurori din CSM la prezentarea celui care vrea să...

Reacția secției de procurori din CSM la prezentarea celui care vrea să conducă DNA Timișoara UPDATE Rezultatul votului

0
DISTRIBUIȚI

Procurorul Lucian Rus a fost audiat, astăzi, în ședință publică de secția de procurori a CSM pentru ocuparea funcției de șef al structurii teritoriale Timișoara a DNA. Acesta este în prezent delegat pe această funcție de când a venit de la DNA Oradea. În prezentarea făcută în fața secției de procurori, Rus a vorbit despre principalele probleme identificate, printre acestea fiind și numărul de dosare mai vechi de cinci ani, care a scăzut de la 18 la trei în urma măsurilor dispuse.

În planul de management, Lucian Rus a vorbit despre repartizarea echilibrată a dosarelor către procurori, ținându-se cont de complexitatea acestora și nu de număr și despre o bună colaborare cu structurile care asigură suportul informativ – operativ, cu referire specială la Direcția Generală Anticorupție.


De asemenea, la întrebarea procurorului general al României despre legăturile cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara și structurile din subordine, Lucian Rus a explicat că se colaborează eficient în cazul în care apar situații de schimbare a competențelor în cazul instrumentării unui dosar.

Procurorul a subliniat că este important să se pună accent pe recuperarea prejudiciilor și a considerat că formarea de echipe procuror – polițist poate duce la o mai eficientă soluționare a dosarelor. După ce a fost felicitat de mai mulți dintre membrii secției de procurori, Lucian Rus așteaptă acum confirmarea în funcție pentru următorii trei ani, deoarece ședința publică s-a încheiat și sunt deliberări.

UPDATE Secția de procurori a Consiliului Suprem al Magistraturii a votat în unanimitate pentru numirea lui Lucian Rus în funcția de șef al DNA Timișoara pentru următorii trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.