Restricții înăsprite pentru încă două localități din Timiș, după creșterea ratei de...

Restricții înăsprite pentru încă două localități din Timiș, după creșterea ratei de infectare cu coronavirus

1
DISTRIBUIȚI

Creșterea ratei de infectare cu coronavirus în mai multe localități din Timiș a dus la înăsprirea restricțiilor. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, a trecut Bucovăț și Giulvăz pe „anexa 2”, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori, unde se aflau deja Denta și Secaș.

În localitățile incluse pe „anexa 2” intră în vigoare, conform HCNSU nr. 53 din 5 august 2021, și „interdicția de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în intervalul orar 20:00 – 05:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică”.

De asemenea, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să își organizeze şi să desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00 – 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.


Excepție fac unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri. Anexa 2 mai prevede suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori. Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise. Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise. Organizarea și desfășurarea, în aer liber, a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise. Activitățile recreative și sportive în grup desfășurate în aer liber sunt interzise. Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă.

Aceste măsuri se modifică doar atunci când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

1 COMENTARIU

  1. Chiar credeti?
    Pe hartie totul este perfect – in realitate sunt deschise publicului atat Vila Trevi – eveniment chiar azi 10.09.2021 cat si Hotel Stejarul. Bravo !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.