Revin restricțiile de weekend în Timișoara și alte localități din Timiș

Revin restricțiile de weekend în Timișoara și alte localități din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența coronavirusului de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș. Anexele sunt întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 1015/23. 09. 2021.

Astfel, în Timișoara și mai multe localități vor (re)apărea restricțiile de circulație în weekend, între orele 20:00 – 5:00, iar magazinele se vor închide cel târziu la ora 18:00 vineri, sâmbătă și duminică. Ritmul în care a crescut rata de infectare cu coronavirus în ultimele zile indică, însă, faptul că aceste restricții ar putea fi extinse și la restul săptămânii.

Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Pădureni au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând comunele cu rata de infectare mai mare de 7,5/1.000 de locuitori.

În aceste localități, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții. Circulația este interzisă pentru persoanele nevaccinate în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarație). Magazinele vor fi deschise între orele 05:00-18:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu. Nici evenimentele în aer liber nu sunt premise.

Terasele și restaurantele nu mai pot funcționa, fiind permisă doar livrarea la domiciliu. Se închid sălile de sport și bazinele de înot, iar nunțile și evenimentele private sunt interzise.

Municipiul Timișoara, alături de comunele Ghiroda, Giroc, Otelec, Parța și Șag au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând localitățile cu rata de infectare mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.

În aceste localități, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii.


Persoanele nevaccinate: luni-joi: circulă fără restricții, vineri-duminică: circulația interzisă în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarație).

Magazine, prestări servicii în spații închise sau deschise: luni-joi: program normal, vineri-duminică: activitate permisă între 05:00-18:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Restaurante, cafenele la interior, terase: închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Sunt interzise nunțile, botezurile, evenimentele private, precum și organizarea de conferințe, competiții sportive, evenimentele în aer liber.

Sălile de sport și bazinele de înot nu au voie, de asemenea, să funcționeze.

Biled, Brestovăț, Giera, Jamu Mare, Margina, Gătaia, Recaș, Racovița, Șandra și V.V. Delamarina au fost trecute pe anexa 3, cuprinzând localitățile cu rata de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică de 6/1.000 de locuitori.

În aceste localități, masca este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru și obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, spații comerciale, unități spitalicești (fără a se limita la acestea).

Restaurantele și cafenelele pot funcționa la 50% din capacitate, la fel și bazinele de înot.

Sunt permise nunți și evenimente private până la 200 de persoane, cu condiția să fie vaccinate.

Se pot ține evenimente în aer liber cu cel mult 1.000 de spectatori, precum și cursuri de instruire și conferințe cu cel mult 150 de participanți.

Foeni, Ghilad, Iecea Mare, Jebel, Nădrag, Făget, Pesac, Pișchia, Satchinez, Tormac, Vălcani și Voiteg au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând localitățile cu rata de infectare mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică de 3/1.000 de locuitori.

În cazul acestora, restricțiile sunt mult mai reduse, astfel masca este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru și obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, spații comerciale, unități spitalicești (fără a se limita la acestea).

Restaurante, cafenele la interior, terase: activitate permisă între 05:00-02:00.

Sălile de sport pot funcționa la capacitate maximă, iar bazine de înot și piscinele interioare până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului.

Evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive – în interior sunt permise cu cel mult 100 de persoane sau maxim 300 de persoane, cu certificat COVID sau până la capacitatea spațiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate complet de cel puțin 10 zile.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 28 septembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.