Ripensia nu a produs surpriza cu Dinamo şi a părăsit Cupa. Nici...

Ripensia nu a produs surpriza cu Dinamo şi a părăsit Cupa. Nici „câinii” nu au scos din letargie publicul timişorean

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara s-a pregătit mult pentru un duel dorit „de gală” cu Dinamo Bucureşti în 16-imile Cupei României. Dar elevii lui Cosmin Petruescu nu au reuşit să producă o surpriză astăzi, cedând totuşi decent, la limită, cu 0-1 şi părăsind astfel competiţia K.O.

Nici (altădată?) „Duşmanul de clasă” nu a trezit din letargie publicul timişorean, al roş-galbenilor cel puţin. Circa 1.500 de spectatori au fost prezenţi pe decrepita arenă bănăţeană.

„Câinii”, fără Torje la Timişoara, dar cu Sorescu, nu au impresionat în prima parte. Se ştie şi forma lor precară din campionat. Totuşi, oaspeţii pregătiţi (acum) de Sorin Colceag au fost mai precişi în acţiunile lor. Dacă Moldoveanu a zguduit transversala cu un şut uşor din lateral şi din careu în minutul 18. Din minutul 36 tabela indica 0-1, căci centrarea lui Sorescu s-a conectat cu capul lui Cosmin Matei, care a scuturat plasa în stânga lui Rus.

Ripensia, de partea cealaltă, a avut câteva contraatacuri interesante, dar slab finalizate. Ernest fiind departe de a fi inspirat. Doar V. Macriţchii a reuşit să trimită pe poartă, dar lovitura sa de cap a fost slabă în minutul 18 şi Eşanu a putut şoma în rest.

Partea a doua nu a fost foarte spectaculoasă la start.


Cu toate acestea „Ripi” a avut prin „capul” lui Vidrăsan, abia intrat, oportunitatea egalării după o oră de joc (min. 63). Peste circa un sfert de oră, Dinamo, nici ea foarte impresionantă, şi-a mai arătat colţii prin „libera” lui Sorescu, puţin alături. Apoi, jocul putea fi inchis in minutul 90, dar scăpat singur Bani a fost blocat de Rus. Emoţii mai mari a fost la căderea lui Matei după un contact cu Coulibaly, dar dinamovistul şi-a revenit după câteva momente de panică. Iar Dinamo şi-a îndeplinit misiunea scurt pe Bega.

Parcă niciodată galeria lui Dinamo, nu foarte numeroasă nici ea, nu a fost atât de lăsată „în pace” la Timişoara de publicul spectator. În schimb, incident au fost în afara arenei, cu fanii celeilalte echipe din oraş.

Ripensia: I. Rus – A. Macriţchii, Ţieranu, Fridrich, Gladun – V. Macriţchii (61, Vidrăsan), Stoi (cpt., 61, Coulibaly) – Piftor (73, Morariu), Taras, Mitrov (72, M. Ion) – Ernest (73, Golda). Pe bancă: Mosoarcă – Lalic, Szimionaş, R. Stoica. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Dinamo: Eşanu – Sorescu (cpt.), Şt. Popa (87, Dudea), Grigore, An. Radu – Răuţă (56, G. Creţu), C. Itu – Moldoveanu (72, Amzar), C. Matei, Bani – Ţîră (87, Neicuţescu). Pe bancă: Iliev – Giafer, C. Stan, V. Borcea, Măgureanu. Antrenor: Sorin Colceag

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.