Ripensia şi „Conferenţiarul” i-au pus gând rău lui Dinamo în Cupă. Cosmin...

Ripensia şi „Conferenţiarul” i-au pus gând rău lui Dinamo în Cupă. Cosmin Petruescu: „Avem acest ascendent”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia Timişoara / Facebook

Ripensia Timişoara are parte de un meci special în 16-imile Cupei României. Roş-galbenii dau piept, în premieră, cu Dinamo Bucureşti, un „duşman” cunoscut al oraşului de pe Bega. Cosmin Petruescu are încredere că echipa sa poate produce surpriza şi nu a ezitat să ceară sprijin de la suporterii polişti.

Dinamo trece prin clipe mai puţin fericite şi nu de ieri sau de azi. La momentul actual „câinii” au şase eşecuri la rând în elită. Cu toate acestea diferenţa de eşalon poate fi totuşi decisivă joi, pe „Dan Păltinişanu”. Mai mult, echipa bucureşteană cu o situaţie ciudată pe banca tehnică, în condiţiile în care Dario Bonetti, care s-a îmbolnăvit cu Covid, acuză că vrea să fie demis unilateral iar Sorin Colceag e în postura de „interimar”. Altfel, chiar azi dinamoviştii s-au întărit cu încă un jucător – Andre Almeida Pinto, fundaş portughez de la Farense.

„E un meci pe care-l aşteptăm cu nerăbdare, un meci pentru care ne-am pregătit, un meci pentru care am tratat Cupa cu maximă seriozitate în tururile anterioare şi sorţii au decis să vină Dinamo. Ne bucurăm de acest lucru, ne bucurăm de fotbal. Sperăm să facem o figură frumoasă şi, de ce nu, să respectăm vorba care se spune din generaţii: Că, în Cupă, orice este posibil! Ripensia, de-a lungul istoriei, are acest ascendent şi această istorie în spate, în momentul în care activa în eşaloane inferioare a reuşit, nu o dată, de multe ori să elimine echipe din Liga I sau a II-a, chiar dacă la momentul acela evolua în Liga a V-a, a IV-a, a III-a…”, a declarat Cosmin Petruescu.

În 2013 Ripensia a produs într-adevăr o mare surpriză, după o campanie de Cupă pornită din „Municipiu”, a încheiat faza naţională a stagiunii următoare cu un eşec în faţa lui Pandurii, divizionară A atunci, dar asta după ce a depăşit în 16-imi o altă trupă aflată atunci la retrogradare în Liga I – „U” Cluj, scor 2-1.

„Valoarea individuală, calitatea individuală a jucătorilor rămâne, e indiscutabilă din acest punct de vedere.


O echipă de valoarea celor de la Dinamo, nu neapărat prin forma sportivă pe care o traversează acum, dar a calităţii jucătorilor pe care o au, pot oricând produce acel declic şi să reintre în joc… La fel s-a întâmplat şi cu Astra în ediţia anterioară, atât de campionat, cât şi de Cupa României, până au intervenit problemele din final, când au retrogradat, dar în momentul în care noi i-am întâlnit în Cupă erau într-o situaţie asemănătoare. Important e ce vom face noi şi modul în care vom gestiona noi partida de joi. Am discutat în toată această perioadă cu băieţii, îi văd motivaţi, nerăbdători. Suntem conştienţi de importanţa partidei. Atât în ceea ce priveşte imaginea clubului, publicul care va veni la stadion. Sperăm să facem o figură frumoasă şi, de ce nu, să obţinem un rezultat pe măsură”, a mai spus „Conferenţiarul”. Acesta a precizat că se aşteaptă ca atmosfera să fie una „clasică” la sosirea lui Dinamo în Banat: „Cu siguranţă şi mă aştept ca şi prietenii noştri de la Politehnica Timişoara să fie alături de noi”.

Timişorenii au cam aceleaşi probleme medicale din ultima vreme, Sokovic, Rogac „a început separat antrenamentele, Pădurariu, aceeaşi problemă. Indiferent de cine va intra pe teren, în momentul în care întâlneşti Dinamo sunt convins că vor da totul pentru un rezultat pozitiv”.

„Ca o glumă: ne simţim în Liga I, după Petrolul, întâlnim Dinamo, după Dinamo – Chiajna, după Chiajna – Hermannstadt, Universitatea Cluj, numai echipe cu tradiţie care în trecutul nu foarte îndepărtat au activat sau unele dintre ele cu siguranţă vor activa la nivelul primei ligi”, a concluzionat Petruescu. Interesant e că înainte de a semna cu alb-roşii în acest sezon, Gabriel Torje chiar s-a pregătit cu roş-galbenii pe „Electrica”.

Totuşi, o barieră în faţa unei atmosfere „incendiare” e reprezentată de condiţiile de pe stadion şi situaţia epidemiologică. Un bilet costă 20 de lei şi pentru a ajunge pe bătrâna arenă timişoreană spectatorii trebuie să prezinte dovada vaccinării, trecerii recente prin boală sau a unui test negativ. Mai multe detalii pe site-ul Ripensiei. Partida Ripensia Timişoara – Dinamo Bucureşti e programată joi, de la ora 18.45 (televizat), pe arena „Dan Păltinişanu”, în 16-imile Cupei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.