Cu om în plus pe final, Ripensia a câştigat jocul din Cupă...

Cu om în plus pe final, Ripensia a câştigat jocul din Cupă cu CSM Reşiţa. Motive de supărare pe arbitraj pentru Dan Alexa

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Duelul bănăţean dintre CSM Reşiţa şi Ripensia Timişoara în Valea Domanului a fost cu deznodământ pozitiv pentru vizitatori. Gazdele pregătite de Dan Alexa au fost frustrate pe final de eliminarea lui Bărboianu şi au cedat în cele din urmă cu 1-2.

Înaintea partidei nimeni nu excludea un pronostic 1, în condiţiile în care divizionara „C” are un lot mult peste nivelul la care activează. Şi nici Ripensia nu a impresionat în acest start de sezon.

Scorul a fost deschis în minutul 35 de Taras, care a reluat din câţiva metri o minge servită cu pieptul de Ernest. Reşiţenii au reuşit egalarea după 20 de minute scurse din partea secundă după o minge pierdută de roş-galbeni la centrul terenului, fază la care se aşteptau probabil la acordarea unui fault pentru ei. O pasă pe culoar şi o centrare în gura porţii l-a găsit pe Aboubacar Gakou şi vârful sosit mai întâi la Lugoj în ţară a marcat cu toată opoziţia lui Rus. Nici bine însă nu au reluat reşiţenii jocul că o minge lungă spre Mitrov a provocat o fază controversată. Tânărul jucător al Ripensiei a fost aparent dezechilibrat de adversar şi a căzut uşor undeva în exteriorul careului, uşor în unghi, arbitrul Dragoş Lunca s-a grăbit însă să-i acorde „galben” lui Bărboianu, a fost al doilea şi astfel gazdele au continuat jocul cu om în minus.

„Ripi” a profitat pe final de omul în plus şi a evitat prelungirile după ce centrarea aceluiaşi Mitrov a fost deviată de portar doar până la Valerii Macriţchii, care a avut de îndeplinit o formalitate pentru 2-1! După ultimul fluier Dan Alexa s-a îndreptat către „centralul” Lunca pentru a-i transmite câteva cuvinte.

Ripensia se alătură astfel în 16-imi Politehnicii, în faza următoare a competiţiei vor intra şi grupările din elită.


Surpriza zile în competiţia K.O. s-a produs la Oradea, unde CAO a trecut de „U” Cluj cu 2-1. Pentru ripensişti urmează sâmbătă, de la ora 11, jocul cu Astra de pe teren propriu. De partea cealaltă reşiţenilor le-a rămas concentrarea pe campionat, acolo unde au două victorii. Sâmbătă, reşiţenii au duel cu Jiul la Petroşani.

CSM Reșița: Micu – Rimovecz, C. Ion, Bărboianu, Fota, Cioinac, Iana, Velcotă, Jorza, Ndiaye (cpt.), Matiș. Rezerve: Zimmermann – Neagu, Ciubotaru, Avram, Gakou, Mura, Cristodulo, V. Munteanu, Breșneni. Antrenor: Dan Alexa

Ripensia: Rus – Morariu, Țieranu, Fridrich, Gladun – Stoi, V. Macrițchii – Piftor, Taras, Mitrov – Ernest. Rezerve: Lupu – Lalic, Sturzu, A. Macrițchii, Vidrăsan, Rotea, Golda, D. Ciurel, M. Ion. Antrenor: Cosmin Petruescu

UPDATE „Un meci clasic de Cupă, în care ambele echipe au evitat să facă greşeli… Reşiţa, deşi în Liga 3, avea plusul de experienţă şi maturitate, în schimb mă bucur că în jocul de azi, elanul tinereţii a avut câştig de cauză. Noi mergem mai departe, gândurile noastre se îndreaptă spre dificila partidă cu Astra… Era clar că atât noi, cât şi Reşiţa şi-au dorit foarte mult să câştige partida. Relaţia noastră de prietenie merge mai departe. Nu a fost o dispută între Chirurg şi Conferenţiar, a fost între Ripensia şi Reşiţa. Când începe partida ce ştim noi cei de pe margine contează mai puţin… Nu comentez arbitrajul, nu ştiu dacă eu în cariera de senior am comentat eu arbitrajul, poate de două-trei ori, şi atunci când am făcut-o înseamnă că a fost destul de grav”, a declarat Cosmin Petruescu după joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.