Roxana Iliescu face noi dezvăluiri de la ședința AGA a societății Horticultura

Roxana Iliescu face noi dezvăluiri de la ședința AGA a societății Horticultura

1
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România a ajuns la concluzia, din discuțiile purtate, că unii membri ai Consiliului de Administrație a Horticultura nu știu nici măcar ce zone sunt administrate sau lasă, din rea-credință, să planeze confuzia.

„Doar două exemple: contrar celor susținute public chiar de reprezentanții primăriei, parcurile aflate în centrul orașului, Civic și Brătianu, nu sunt în administrarea Horticultura, iar cu privire la malurile Begăi, societatea a administrat până în vara acestui an doar trei kilometri, abia din această vară, din august, atribuindu-se diferența de până la aproximativ 22 kilometri”, a transmis, miercuri, Roxana Iliescu.

Consilierul local spune că timișorenii au dreptul să știe, pentru că „mulți își pun baza în marii reformatori numiți de administrația Fritz în diferite consilii de administrație, pentru că manipulările sunt cât Casa Poporului când vorbim despre starea parcurilor, malurile Begăi și alte spații verzi, pentru că timișorenii sunt mințiți direct sau prin omisiune. Să vorbim puțin și despre activitatea CA-ului uns de administrația Fritz să îndrepte situația de la Horticultura SA!”

Roxana Iliescu susține că nu încearcă nici pe departe să susțină faptul că la Horticultura totu-i perfect și că nu s-ar impune diferite schimbări în vederea eficientizării societății, ba chiar, de ce nu, a strategiei privind arhitectura peisagistică a orașului.

Consilierul a prezentat activitatea Consiliului de Administrație, de când a fost învestit, în mai 2021.

„După cum vă amintiți, în mai, în timpul ședinței AGA s-a venit cu o listă ce cuprindea numele noilor membri și sănătate bună.


Și-au ales un președinte, pe care nu-l cunoaștem și care nu a binevoit să ne onoreze cu prezența nici după patru luni, în ședința AGA de ieri. A rugat pe cineva să-l reprezinte în AGA, nu cu mandat, ci printr-un mail (?!)”, a precizat consilierul municipal.

Potrivit Roxanei Iliescu, primăria nu a actualizat tarifele pentru Horticultura conform legislației în vigoare și nu și-a onorat datoriile restante față de societate existând o datorie de câteva milioane de lei.

„Referitor la decizii, pe scurt: într-o ședință CA și-a ales președintele; într-alta dau o decizie halucinantă, nelegală, privind «mutarea departamentului de Audit intern în subordinea Consiliului de Administrație»(?!) – acest departament, este conform legii, în subordinea Directorului General. Așa o inepție rar ți-e dat să vezi, în contextul în care tot organul executiv (directorii, auditorii, toți ceilalți desemnați în organigramă), se află in «subordinea» CA-ului! În alte două ședințe emit alte două decizii nelegale referitoare la contractarea serviciilor juridice pentru cele două dosare din instanță, «mandatând» președintele de CA să efectueze acte executive (?!), iar în altă ședință de care am cunoștință, au emis o decizie privitoare la organizarea lor internă în cadrul CA (constituirea comitetului de remunerare și de audit CA). Cam asta a făcut CA Horticultura pentru remedierea modului în care se prezintă parcurile, malurile Begăi și alte zone verzi din oraș, aflate în administrarea acestei societăți”, a transmis consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România.

1 COMENTARIU

  1. desteapta si asta….a ajuns doar critic.
    sa stii ca e stres cu malul begai….lumea se plimba dot mai des…si e mai ok ca in centru unde e plin de gainat de porumbei.
    deci fa si tu ceva…nu doar comenta aiurea.
    mentalitate balcanica….
    si ala sa plece la pensie…odata

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.