S-a redeschis secția Covid 19 de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”...

S-a redeschis secția Covid 19 de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

De astăzi s-a redeschis secția ATI cu cele patru paturi COVID-19 de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Cu toate că deocamdată nu au existat solicitări, având în vedere creșterea constantă a infectărilor din ultimele zile, s-a luat această decizie.

„Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş a ţinut şi el pacienţi COVID pediatrici, pentru că au şi ei secţie de pediatrie, şi noi am avut doar cazurile de terapie intensivă, unde avem patru paturi şi unde am intubat şi cazuri din ţară, nu doar din judeţ, pentru că sunt rare cazurile grave.


La fel se întâmplă şi acum, cu remarca faptului că Spitalul de Boli Infecţioase nu mai doreşte să-şi extindă paturile la copii”, a spus Mihai Gafencu, directorul medical al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” la Radio Timișoara.

Medicul a mai precizat că se așteaptă valul acesta, care cu mutaţia virală nu dă cazuri grave la copii, ci infectează mai mulţi.

„De aceea cei de la Spitalul Victor Babeş au zis că au nevoie de paturi şi atunci, Spitalul Judeţean cu Secţia de Pediatrie şi-a asumat 25 de paturi, dar nu va fi nevoie de atâtea, iar noi redeschidem de miercuri secţia de ATI, separând etajele de Chirurgie pediatrică cu cele patru paturi pentru cazurile grave”, a mai declarat Mihai Gafencu, directorul medical al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” la Radio Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.