Baschet SCM Timişoara a început cu o victorie turneul de acasă. „Leii”...

Baschet SCM Timişoara a început cu o victorie turneul de acasă. „Leii” şi-au prezentat şi lotul înaintea jocului cu americanii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM Timişoara / Facebook

SCM Timişoara a învins ieri selecționata americană OBS Euro Tour USA Team în prima partidă a turneului amical de acasă: „Cupa Timişoara NetBet 2021”. A fost 75-53 pentru „lei”, care şi-au prezentat şi lotul cu această ocazie.

După 557 de zile echipa de baschet alb-violetă a jucat cu public în sala „Constantin Jude”. Nu a fost însă un număr impresionant de fani, lucru evidenţiat la final şi de către antrenorul Dragan Petricevic.

Pentru conformitate, rezultatele pe sferturi au fost: 24-15, 17-13, 19-14, 15-11. Aşadar un bun antrenament pentru „lei”, care mâine vor întâlni CSM Tg. Jiu, de la ora 16.00. Azi, gorjenii joacă la rândul lor cu invitatul de peste ocean – OBS Euro Tour USA Team (ora 19.00, sala „Constantin Jude”).

„Jucătorii americani nu au fost aleși pentru că sunt accesibili, dacă gândeam în acest mod nu ne duceam la primul turneu să jucăm împotriva echipelor din Craiova și Sibiu.
Pe noi ne bucură faptul că am reușit să aducem o echipă din străinătate, mai ales că aceasta provine din Statele Unite ale Americii, pentru că în această vară nu a fost ușor nici să mergi să evoluezi peste hotare, nici să aduci o echipă de afară pe terenul tău.
Iată că noi am reușit acest lucru și evidențiez că unii dintre ei sunt pentru a doua oară la Timișoara și pentru a treia oară vin în România să joace baschet și să viziteze orașul nostru.


Ne bucură faptul că am putut să prezentăm lotul într-un meci cu această echipă, că toți jucătorii au avut ocazia să joace, inclusiv cei tineri… Scopul principal a fost să ne prezentăm lotul și să jucăm un meci bun care să înlocuiască un antrenament… În plus, să nu uităm, după 557 de zile este pentru prima dată când iubitorii de baschet sunt în sală, deși nu într-un număr la care mă așteptam, preferam să fie un număr mai mare. Nu sunt dezamăgit, probabil că acesta este interesul general pentru sportul timișorean, și la prezentarea echipei de handbal a fost un număr similar de spectatori în tribune.
Pentru noi sunt importanți toți cei care au venit. Ideea a fost să le oferim o bucurie, nu să judecăm cine a jucat bine și cine nu. Au fost destule elemente baschetbalistice care au fost în regulă și altele care trebuie corectate la antrenamente. Copiii sunt curajoși. De ce să nu fie așa? Eu îi încurajez! Ei primesc încredere și din partea staff-ului tehnic, și din partea coechipierilor. Sunt foarte îndrăgiți, sunt copiii noștri și sunt foarte serioși. Să nu ne așteptăm ca ei să joace meci de meci, sunt totuși prea mici, s-a văzut diferența fizică pe teren…”, a spus la final Dragan Petricevic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.