Start pentru cea de-a șasea ediție a festivalului Lugoj Clasic FOTO

Start pentru cea de-a șasea ediție a festivalului Lugoj Clasic FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Deschiderea ediției din acest an a festivalului Lugoj Clasic a avut loc duminică 26 septembrie, la Catedrala Greco-Catolică „Coborârea Sfântului Spirit”, unde a fost prezentată lucrarea vocal-simfonică Stabat Mater, de G. B. Pergolesi, în interpretarea sopranei Veronica Anușca, a mezzosopranei Aura Twarowska și a New Hope Ensamble din Cluj-Napoca, coordonat de violoncelistul Octavian Lup

Ziua de luni, 27 septembrie, se desfășoară sub titlul „Ziua Lugojenilor”. La ora 11, în Casa Bredicenilor, elevii de la Școala de Muzica „Filaret Barbu” au susținut un recital instrumental, iar elevii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” au prezentat o expoziție de desene. Seara, de la ora 19, tenorul lugojan Liviu Indricau, solist al Operei Naționale București, va oferi melomanilor un Recital de Canzonette și Zarzuele, fiind acompaniat la pian de Raluca Miclăuș.

Marți, 28 septembrie, ora 19, în Biserica Ortodoxă „Adormirii Maicii Domnului”, Grupul Psaltic Ethos, din Caransebes, va susține un Recital de Pricesne.

Miercuri, 29 septembrie, va avea loc o transmisie online, pe pagina de Facebook a Festivalului, din seria deja consacrată, Oamenii Cetatii. După ce, în edițiile anterioare, doamna Henrieta Szabo i-a avut ca invitati pe Dr. Virginia Faur, pe doamna Gabriela Tomoni si pe PS Episcopul Alexandru Messian, în această ediție va fi în dialog cu profesorul Nicolae Streian, veteran de razboi, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Lugojului.
Vineri, 1 octombrie, va fi ziua teatrului la Lugoj Clasic. Dimineața, ora 11, Teatrul Merlin din Timișoara va prezenta spectacolul pentru copii „Cufărul celor 7 pitici”, după povestea “Alba ca Zăpada și cei șapte pitici” a Fraților Grimm. Seara, Auăleu va prezenta „Ferma”, dramatizare dupa romanul “Ferma Animalelor”, de George Orwell. Ambele spectacole se vor desfășura pe scena Teatrului “Traian Grozăvescu”.

Sâmbată, 2 octombrie, de la ora 18, în actuala Piață I. C. Drăgan se va desfășura evenimentul Cândva, Piața Isabella Ter…, Istoria clădirilor de patrimoniu ale Pietei explicată de muzeografii Daciana Vuia si Olimpiu Gaidoș, de la Muzeul de Istorie, Artă și Etnografie. Vor participa muzicienii timișoreni Anamaria și Ștefan Colompar, cei care formează cunoscutul Duo Colompar.
Duminică, 3 octombrie, de la ora 11:00, la Biserica Reformată, contra-tenorul Alexandru Costea, acompaniat la orgă de Raluca Miclăuș, va susține un recital de muzică sacră.


Încheierea ediției a VI-a a Festivalului Lugoj Clasic se va desfășura la Casa Bredicenilor. Patru membri ai Orchestrei Camerata Regală, din București vor interpreta piese de J. Haydn și unul de A. Dvorak.
Festivalul este organizat de AC Enthousiasmos, este co-finanțat de Primăria Municipiului Lugoj și are ca parteneri Biblioteca Municipală, Muzeul de Istorie, Artă și Etnografie, Casa de Cultură a Municipiului, Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”, Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, Episcopia Greco-Catolică, Biserica Reformată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.