Traficul feroviar între Timișoara și Drobeta Turnu Severin, blocat după ce un...

Traficul feroviar între Timișoara și Drobeta Turnu Severin, blocat după ce un TIR a căzut într-o râpă

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-686398502">

Un TIR înmatriculat în Polonia a rămas suspendat deasupra unei râpe, afectând și traficul feroviar, deoarece doi copaci s-au înclinat peste liniile electrice de contact. SRCF Timișoara a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pentru a putea fi salvat șoferul.

Accidentul s-a produs marți dimineața, iar reprezentanții SRCF Timișoara au întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact între stațiile Orșova – Vârciorova, pentru a asigura accesul și intervenția pompierilor pentru a-l scoate pe șofer din cabina TIR-ului.

Camionul a derapat de pe șosea și s-a răsturnat la o distanță de aproximativ 2 metri de zona feroviară.

În urma acestui accident rutier, șoferul a rămas încarcerat în cabina tirului, iar pentru intervențiile de scoatere a șoferului și a retragerii tirului este necesar să se acționeze în zona căii ferate și cu o drezină pantograf, pentru tăierea a doi arbori care, în urma impactului, s-au înclinat peste liniile de contact.

Până la finalizarea intervențiilor aflate în desfășurare atât în zona liniilor de cale ferată, cât și pe șosea, un tren regio de călători a fost oprit temporar în gara Orșova – trenul R 9504 care circulă pe relația Orșova – Filiași, de la ora 7.25, iar trenul IR 1692, care circulă pe relația Timișoara București Nord, a staționat în gara Băile Herculane 23 de minute, acesta urmând să staționeze temporar, dacă este cazul, și în gara Orșova, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de organele abilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.