Trei angajați ai ISU Timiș, eroi și în timpul liber, în trei...

Trei angajați ai ISU Timiș, eroi și în timpul liber, în trei situații diferite. Cum a salvat un scafandru viața unui bătrân, într-un supermarket

0
DISTRIBUIȚI

 

Astăzi un bătrân trăiește, deoarece un angajat al ISU Timiș nu a trecut indiferent pe lângă el.

Plutonier adjutant șef Cozmin Berian este scafandru în cadrul ISU Timiș. Vineri se afla în timpul liber si a mers la cumpărături când a văzut în fața sa un bătrân care a căzut jos inconștient. Fără să stea pe gânduri, Berian s-a aplecat și i-a acordat primul ajutor medical bătrânului aplicându-i manevrele de resuscitare până la sosirea unui echipaj SMURD cu medic, care l-a preluat și l-a transportat la spital.

„Colegul, mare noroc a avut domnul că te aflai prin preajmă. I-ai salvat viața astăzi!”, i-a transmis paramedicul de pe echipajul SMURD.

Plutonier adjutant Dragoș Manea este un alt angajat deosebit care este salvator și în timpul liber. Dragoș lucrează în dispecerat.

Într-o dimineață, când se îndrepta spre casă, după ce ieșise dintr-o tură de noapte, a observat un accident rutier în fața sa, un autoturism care a intrat într-un stâlp. Impactul a fost foarte puternic. Dragoș a oprit rapid și a alergat spre autoturismul avariat ajutându-l pe șofer să iasă. După ce i-a acordat primul ajutor medical, a deconectat bornele de la bateria mașinii până la sosirea echipajelor de intervenție.

Și un tânăr a dat dovadă de empatie față de un bătrân lovit de o mașină.


Plutonier Bogdan Meițoiu se deplasa ieri spre casă și a observat un accident. Și cum e firea pompierului, a oprit imediat.

„Mă deplasam pe DJ 592, când deodată, am sesizat că a avut loc un accident foarte recent, un domn în vârstă de aproximativ 70-75 ani a fost lovit de un autovehicul. Acesta era întins pe carosabil. M-am oprit din deplasare și am fugit către el. La prima evaluare, am observat că domnul era inconștient însă respira, și prezenta multiple traumatisme. I-am acordat primul ajutor medical până la sosirea ambulanței”, a povestit acesta.

„Felicitări, dragi colegi! Voi sunteți cei care meritați toate respectele noastre! Pompierii sunt oameni obișnuiți care dezvoltă niște instincte neobișnuite. Nu contează cine ești sau în ce loc te afli, dacă soarta îți pune la încercare viața și ai norocul să fie prin preajmă un pompier, fii sigur că nu va sta indiferent”, au transmis, duminică, reprezentanții ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.