Un arhitect absolvent al Colegiului Bănățean din Timișoara vrea să doneze școlii...

Un arhitect absolvent al Colegiului Bănățean din Timișoara vrea să doneze școlii un proiect pentru o nouă sală multifuncțională

1
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Răzvan Negrișanu de la USR PLUS, de profesie arhitect, a anunțat, luni, că va face o donație școlii la care a studiat.

„Am învățat la Colegiul Bănățean, prieteni ai mei sunt absovenți ai acestei prestigioase instituții de învățământ, copiii mei sunt elevi acolo și cu puțin noroc și nepoții mei vor învăța, probabil, tot la Colegiul Bănățean. Am decis să dau ceva înapoi Colegiului, un proiect de arhitectură pentru o nouă sală multifuncțională pentru evenimente școlare și sportive, și am creat o echipă de lucru împreună cu doi colegi arhitecți, Cristian Blidariu și Alexandra Pascotescu. Invit și public alți specialiști ai Timișoarei în  această echipă”, a transmis consilierul local Răzvan Negrișanu.

Arhitectul a precizat că alături de colegii săi vrea să elaboreze și să doneze Colegiului Bănățean și Primăriei Timișoara un proiect complet de sală modernă, verde, smart pentru această școală de tradiție în Timișoara.

„Avem oportunitatea să o construim pe fonduri nerambursabile. Proiectul nostru intră într-o viziune mai mare asupra infrastructurii școlare pe care a concretizat-o de altfel în buget administrația Fritz. Este vorba despre un concurs de soluții pe care primăria îl va iniția pentru un proiect de regenerare urbană a cvartalului aferent străzilor Bulevard General Ion Dragalina, Bulevard 16 Decembrie 1989, Bulevard Regele Carol I, strada Ion Ghica. Vor fi incluse în acest proiect mai multe instituții, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”, Liceul Tehnologic al Vestului, Casa de Cultură a Studenților, Biserica Notre-Dame de Timișoara și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgianu”, a precizat Negrișanu.

În prezent, școala are o singură sală de sport, de dimensiuni improprii, la peste 2.500 de elevi, pe care o folosesc uneori și trei clase simultan fiind deci o urgență să aibă o sală nouă, adecvată, pentru copii.

„Am identificat terenul pentru aceasta, este dat în folosință colegiului, aparține Primăriei Municipiului Timișoara, cu destinația stabilită deja prin HCL 21/2.02/2016 pentru activități recreativ-sportive.


Există deja un consens între toți actorii implicați, am discutat și cu directorul Sorin Ionescu, pe care l-am vizitat împreună cu echipa de arhitecți, că acolo trebuie să fie viitoarea sală de sport. Ne bucurăm, și eu, și Cristi și Alexandra, că putem dona acest proiect Colegiului Bănățean și că există deschidere la Primărie, a primarului Dominic Fritz, a viceprimarului Ruben Lațcău pentru transformarea perimetrelor școlilor timișorene într-un spațiu public adecvat și de calitate pentru copii, părinți și profesori. Acesta este un exemplu de cum poate contribui mediul privat la modernizarea orașului și vine într-un context în care există un entuziasm pentru ideea de responsabilitate socială”, a mai transmis Răzvan Negrișanu.

1 COMENTARIU

  1. Ce aberatie : sa donezi un proiect care nu ti-a fost cerut de nimeni, facut dupa care parametrii tehnico-economici ? Dupa care buget ? Sau deja acestea se stiau si au avut acces doar anumite persoane ? Si cum poate prelua primaria un proiect care nu are nici o clauza de confidentialitate, si care, teoretic, pana acum , ar fi putut fi distribuit unor firme de constructii sau altor persoane interesate ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.