Un periculos traficant de cocaină, condamnat în trei țări, inclusiv în România,...

Un periculos traficant de cocaină, condamnat în trei țări, inclusiv în România, a fost prins de polițiștii bulgari în Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

Bulgarii l-au arestat în Ucraina pe Evelin Banev, un periculos traficant de cocaină. Evelin Baven a comis fapte penale în Bulgaria, România şi Italia, fiind judecat și în Elveția.

Bulgarii au anunţat că l-au capturat pe Evelin Banev, zis „Brendo”, în vârstă de 56 de ani.

Banev, unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de droguri din Europa, a fost reţinut la 7 septembrie „în regiunea Kiev”, a indicat Parchetul din Sofia într-un comunicat, adăugând că urmează cererea de extrădare a acestuia din Ucraina.

Bulgarul este urmărit de Interpol din 2016, inclusiv de România.


În România a fost condamnat definitiv, în 2017, la 10 ani şi 6 luni închisoare, pentru că a introdus în aprilie 2012 pe teritoriul României peste 51 kg de cocaină. Dar nu şi-a ispăşit niciodată pedeapsa, profitând de o punere în libertate, în aşteptarea unei hotărâri a instanţei din Bulgaria.

În 2013, fostul luptător a fost condamnat în Bulgaria la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru participarea la o reţea de spălare a banilor. Pedeapsa i-a fost în cele din urmă redusă la şase ani de către Curtea Supremă în 2018.

Pe de altă parte, „Brendo” a fost condamnat, în 2017, la 20 de ani de închisoare în Italia, unde a fost găsit vinovat de importul a 40 de tone de cocaină din America Latină în numele temutei mafii calabreze, ‘Ndrangheta, între 2004 şi 2007.

Reținut în 2012 în Bulgaria, acesta a fost predat autorităților italiene pentru proces. A rămas în Italia până în 2015, când a fost dus înapoi în Bulgaria pentru procesul de acolo, și a profitat de ocazie pentru a dispărea, fiind prins abia acum. Banev mai are un proces pe rol și în Elveția, unde a fost acuzat, alături de angajați ai băncii Credit Suisse, de spălarea banilor proveniți din traficul de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.