Un pic de Bregovici presărat cu Blazzaj și poezie rap: Pumn de...

Un pic de Bregovici presărat cu Blazzaj și poezie rap: Pumn de Țărână Band a susținut la Timișoara primul concert din turneul lor în România

0
DISTRIBUIȚI

Primul concert inclus în turneul național pe care trupa româno – austriacă Pumn de Țărână Band îl efectuează în țara noastră s-a derulat sub auspicii cât se poate de interesante joi seara la Timișoara. Cântarea derulată în Mononom a reprezentat o premieră și pentru acest loc, care până acum a găzduit exclusiv petreceri, concertul desfăurat în primitoarea curte a acestui spațiu fiind unul care i-a uns la inimă pe cei prezenți. Era și normal, căci figura centrală a band-ului, Onisim Lungu (rapperul care a lansat în 2018 și cartea „Sfidarea Stafidelor”) a strâns în jurul său un echipaj pestriț, care abordează o muzică demnă de remarcat.

Pumn de Țărână Band s-a format la inițiativa rapperului și liricistului Onisim Lungu, născut în Bucecea (județul Botoșani), care locuiește în Austria din 2002.

Aparent, amestecul de ritmuri balcanice extrase parcă din repertoriul lui Goran Bregovici cu jazz-funk-ul etalat cu brio de timișorenii noștri de la Blazzaj și hip-hop-ul marca Verita Saga nu e o combinație câștigătoare.


Lucrurile se schimbă însă în cazul de față, căci oamenii care alcătuiesc Pumn de Țărână Band reușesc să clădească un ghiveci muzical sănătos, și savuros. Dincolo de rolul jucat de liderul proiectului, nu ai cum să nu remarci prestația solistei Rosa Furpass-Netocny (care a învățat textele în limba română special pentru acest proiect) , iar temele abordate de Onisim Lungu sunt și ele adorabile (cum ar fi „Vrei să zici că nu ți-am zis/ Asta-i viața de jazzist, noaptea vesel, ziua trist“ din piesa „Jazz & Sărăkie”).

Formația care a înregistrat albumul „Muza din Hostel Costel”, anul trecut la Timișoara efectuează un turneu național susținut de Forumul Cultural Austriac . Pumn de Țărâna Band este alcătuită din Onisim Lungu – voce, Rosa Furpass-Netocny – voce, Victoria Pfeil – saxofon, Aron Hollinger – chitară, Andreas Huber – trombon, Sarah Brait – bass, Raphael Schuster – tobe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.