Una din cele mai cunoscute trupe rock din Ungaria, Edda Művek, susține...

Una din cele mai cunoscute trupe rock din Ungaria, Edda Művek, susține un concert extraordinar la Arad

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Edda Muvek

Una dintre cele mai cunoscute trupe rock din Ungaria va concerta la Arad, în Parcul Reconcilierii, duminică 26 septembrie, de la ora 19 în cadrul Zilelor Maghiare din orașul vecin.

Formaţia a luat naştere în 1973 şi a activat iniţial sub numele de Griff, un an mai târziu schimbându-şi numele în Edda. Începând din 1977 trupa activează sub numele de Edda Művek (operele Edda) şi recrutează cei mai buni muzicieni din Miskolc, alături de care porneşte să cucerească întreaga Ungarie, dar, în primul rând, Budapesta. Slamovits Istvan „Slamo”, compozitor, excepţional chitarist şi nu în ultimul rând solist vocal avea să îşi pună amprenta pe muzica trupei.


1980 este anul debutului discografic, care avea să devină album diamant – peste 500.000 de exemplare vândute. Edda devine o formaţie ” de cult” în Ungaria anilor 80 , atât prin muzica lor de factură hard rock dar şi prin textele inspirate de situaţia tinerilor din lăgarul comunist, de problemele „gri” de fiecare zi, şi nu în ultimul rând prin vestimentaţia la concerte (salopetă de muncitor, bocanci etc). La sfârşitul anului 1983, în urma unor disesnsiuni apărute între membrii trupei, formaţia se destramă cu un concert de adio la Budapesta. În 1985 Pataky Attila, secondat de Fortuna Laszlo refac grupul, cu diverşi muzicieni invitaţi, Trupa a cântat în deschiderea concertelor Dep Purple din Ungaria şi au fost apreciaţi de Ritchie Blackmore în mai multe interviuri din perioada respectivă. În anul 1998 trupa a editat un album în limba engleză (Fire and Rain), iar cel mai recent material discografic al legendarei trupe din Ungaria a apărut în 2018.

Acum exact patru ani, în septembrie 2017, Edda Művek a susținut un concert la Timișoara în cadrul celei de-a doua ediții a Zilelor Culturale Maghiare, eveniment care va avea loc în acest an în perioada 23 – 26 septembrie în mai multe locații din orașul de pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.