Va mai rezista alianța locală PNL-USR PLUS? Ce spun liderii filialelor din...

Va mai rezista alianța locală PNL-USR PLUS? Ce spun liderii filialelor din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Alianța politică PNL-USR PLUS a fost grav zdruncinată, ieri, când premierul liberal Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, USR-istul Stelian Ion.

Întrebat de PRESSALERT.ro ce se va întâmpla pe plan local cu alianța, viceprimarul Ruben Lațcău a răspuns: „cu siguranță, lucrurile care se întâmplă acum la București, tumultul nu este de natură să ne bucure, cred că nici pe noi, cei din USR Timiș, nici pe colegii de coaliție din PNL Timiș. Atât noi, primăria, cât și cei de la consiliul județean, beneficiem de avantajul de a avea o alianță împreună la nivel local și guvernamental, iar Timișul și Timișoara au nevoie de investiții guvernamentale și au nevoie toți locuitorii Timișului de o colaborare cât mai profundă în interesul locuitorilor”.

Ruben Lațcău a mai precizat că regretă situația creată la București.

„Mie personal îmi pare foarte rău de această situație, dar nu putem să facem compromisuri în momentul în care vorbim despre independența justiției pentru că până la urmă această situație în care ne aflăm noi în acest moment nu se leagă nici de PNDL, nici de o altă înțelegere, se leagă de simplul fapt că ministrul Justiției a făcut ceea ce a promis și ceea ce alegătorii au cerut de la noi, cât și de la PNL de foarte mulți ani, aceea de a avea oameni independenți și profesioniști care să conducă justiția din România. Acesta este, de fapt, motivul pentru care a explodat această criză, dorința de a bloca, și dorința aceasta am văzut-o manifestată clar de președintele Iohannis în urmă cu două luni când i-a cerut expres demisia ministrului Stelian Ion. Această dorință de a bloca aceste numiri independente în justiție am văzut-o de mai multe ori și, din păcate, din această cauză suferim cu toții”, ne-a spus edilul.

Viceprimarul de la USR PLUS este convins că alianța cu liberalii va funcționa pe plan local în continuare.

„Eu sunt încrezător că la nivel local, indiferent de cum vor evolua lucrurile la București, alianța va continua.


Avem mult proiecte comune atât noi, cât și cei de la consiliul județean, avem dialoguri continue, dialoguri care nu se întâmplă doar între membri de partid, ci sunt între membri USR și membri PNL fără nicio opreliște. Și avem multe proiecte comune în care avem nevoie unii de alții și timișenii și timișorenii au nevoie ca noi să lucrăm împreună. Deci sunt încrezător că indiferent de cum vor evolua lucrurile la București, alianța va continua și va produce rezultate și un nivel de trai mai bun și proiecte de succes pentru locuitorii orașului Timișoara și locuitorii județului Timiș”, ne-a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Liderul liberalilor timișeni și al CJT, Alin Nica, ne-a spus că după întrunirea Biroului Politic Național al PNL își va exprima punctul de vedere.

„Ce pot să vă spun cu certitudine este că PNL nu va ceda niciunei forme de șantaj deși unii lideri USR-PLUS național au pus presiune. Personal, cred în continuare în alianța locală cu USR-PLUS dacă colegii din acest partid se vor comporta ca adevărați aliați pentru binele românilor și vor înceta să dezinformeze pentru obținerea de interese de partid”, ne-a spus Nica.

Al său coleg de partid, viceprimarul Cosmin Tabără regretă și el ce s-a întâmplat în Capitală.

„Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat la București, colegii de la USR trebuie să înțeleagă că jocurile politice nu-și au locul în momentul de față pentru că vorbim de un program util dezvoltării României în momentul de față. Acest program care a semănat discordie se referă la un număr mare de localități care nu au canalizare. 57 la sută dintre localitățile din mediul rural nu au canalizare, 29 la sută nu au apă, avem o rețea de aproape 20.000 de kilometri de drumuri județene nemodernizate. Acest program nu este dedicat primarilor PNL, ci comunităților”, ne-a spus Cosmin Tabără.

Viceprimarul liberal nu crede în ruperea alianței cu USR PLUS pe plan local, dar își dorește mai multă comunicare.

„Pe plan local, vorbim de două partide puternice, dar eu sper că în interesul comunității trebuie să trecem peste orice neînțelegeri de la București pentru a rezolva problemele Timișoarei, nu să ducem lupte politice și să ne manifestăm ca și cum am fi în opoziție. Pe plan local, nu trebuie să fim puși în fața unui fapt împlinit și să discutăm proiectele înainte de a le lansa public. De asemenea, sunt multe alte proiecte pentru Timișoara pentru care trebuie să depunem toate eforturile să le rezolvăm și nu să găsim explicații de ce nu le-am făcut. Munca noastră va fi evaluată de electorat peste trei ani. Vrem să facem mai puțină politică și mai multă administrație”, ne-a spus viceprimarul liberal Cosmin Tabără.

Dominic Fritz, președintele filialei Timiș a USR PLUS, a comentat doar situația de la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.