Viceprimarul Lațcău o acuză de „ipocrizenie” pe consiliera Iliescu. Au fost votați...

Viceprimarul Lațcău o acuză de „ipocrizenie” pe consiliera Iliescu. Au fost votați candidații pentru CA Colterm

2
DISTRIBUIȚI

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Raportului final întocmit de Comisia de selecţie pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Consiliului de Administraţie la Compania Locală de Termoficare „COLTERM” S.A. Timișoara, stabilirea criteriilor de integritate și indicatorilor cheie de performanță a fost votat, marți, de Consiliul Local Timișoara.

În urmă cu o săptămână, proiectul ar fi trebui suspus votului aleșilor locali, însă acest lucru nu a fost posibil din lipsă de cvorum.

Astfel, criteriile de desemnare a membrilor Consiliului de Administrație al Colterm sunt următoarele: competenţe specifice sectorului energetic; competențe profesionale de importanță strategică/tehnică; competențe de guvernanță corporativă; competențe sociale și personale; experiența pe plan național și internațional; alinierea cu scrisoarea de așteptări a acționarilor și cerinţe prescriptive şi proscriptive.

„În urma verificării referinţelor şi a istoricului profesional al fiecărui candidat şi în baza punctajelor obţinute de aceştia în raport cu criteriile de evaluare şi integrarea acestora în matrice, clasificarea candidaţilor pentru funcţiile vacante de membri în Consiliul de Administraţie la Compania Locală de Termoficare Colterm SA, stabilită pe baza totalului ponderat obținut de aceștia, este prezentată în cele ce urmează”, se arată în proiectul votat marți.

12 nume se regăsesc pe listă, iar dintre acestea nouă vor fi alese, prin vot secret, la următoarea ședință a AGA Colterm.

Cei 12 selectați sunt următorii: Andrei Pelin, specializare și experiență în domeniul științe economice, doctor în economie, experiență managerială Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor; Alin Nicușor Sîrbu, specializare în domeniul științe inginerești (profil inginerie managerială și tehnologică) doctor în domeniul inginerie industrială, experiență managerial la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Sudură și Încercări de Materiale (ISIM Timișoara); Irina Racoveanu Dumitrescu, specializare în domeniul științe economice, experienţă în audit intern, achiziții Direcția de Audit Public Intern (Filiala Județeană Timiș a Asociației Comunelor din România); Ioan Silviu Doboși, specializare în domeniul științe inginerești, doctor inginer, experienţă managerial; Alexandru Cristian Amza, specializare și experiență în domeniul științe economice, experiență managerial; Cristian Mîțu, specializare și experienţă în domeniul științe inginerești, experiență managerială; Raluca Dobre Buhaș, specializare și experiență în drept; Adrian Colhon, specializare și experienţă în domeniul științe inginerești, experiență managerial; Călin George Silaș, specializare și experienţă în domeniul științe economice, doctor în domeniul finanțe, experiență managerială; Cristian Daniel Miclăuș, specializare și experienţă în domeniul management, Mădălin Ion Gheorghe, specializare în domeniul științe economice, experienţă managerială și Florian Alexandru Neagu, specializare și experiență în drept.

„Împreună cu colegul meu, Marius Craina, vom vota împotrivă.


Motivația este simplă: am avut patru amendamente privind criteriile de selecție a membrilor, care nu au trecut. Privitor la lista de 12 persoane, sunt doar două cu studii juridice, dintre care una este pe ultimul loc și nu este agreată de nimeni, din câte am înțeles. Prin urmare, viitorul CA de la Colterm va cuprinde un singur jurist. Prestația juridică a actualului CA a fost absolut jalnică”, a spus consilierul local Roxana Iliescu înainte de exprimarea votului.

Viceprimarului Ruben Lațcău nu i-a plăcut ce a auzit, astfel că a lansat un atac gratuit la adresa avocatului Roxana Iliescu, presărat cu o greșeală gramaticală.

„Aș vrea să remarc ipocrizenia doamnei Iliescu, care acum câteva ședințe, în plenul consiliului local, propunea condiții mai aspre și mai dificile pentru selecție, anumite praguri mai ridicate decât pentru alte CA. După ce aceste propuneri ale dânsei au fost aprobate de consilierii PNL, USR și PSD, acum dânsa nu aprobă raportul comisiei de specialitate tocmai în forma în care dânsa l-a propus. E doar o remarcă pentru momentul în care doamna consilier ne mai propune modificări pe HCL-uri, să știm că dânsa propune modificări doar pentru exercițiul stilistic. După ce vine momentul să le voteze, votează împotriva propriilor modificări”, a spus Ruben Lațcău.

Replica Roxanei Iliescu pentru viceprimar a venit imediat: „Puneți mâna și citiți procesul verbal de la ședința respectivă și vă asigur că veți constata faptul că sunteți într-o eroare totală. Niciunul din cele patru amendamente pe care le-am făcut la acel moment nu au trecut, prin urmare cred că intervenția dumneavoastră nu își avea absolut deloc rostul”.

2 COMENTARII

  1. Chiar daca citea cele 4 amendamente, dublu repetent lascau trebuia sa le si priceapa. Pacat ca intre membrii CA sunt si oameni onesti, inteligenti si capabili. Aici nu fac referire la persoanele „habarniste” care si la ora 3 noaptea cunosc problemele de la Colterm (a se vedea amenda ptr. certificatele verzi). Poti fi invidios pe consilierul local Roxana Iliescu, care fata de tine a studiat dreptul, ( nu a avut nevoie de un numar aproape dublu de ani pentru studiu, ci a absolvit facultatea ca si un om normal) iar fata de Donimic, poseda si o diploma recunoscuta, care poate fi vazuta. Ordin pe umitate: USR atacati-o pe Roxana, ca este inteligenta, are experienta in administratie si dezvaluie cetatenilor onesti incapacitatea intelectuala a d-lor lascau si Donimic. Conduceti orasul Timisoara de 1 an cu realizari zero sau poate aveti realizari daca marirea impozitului, plata locului de parcare, fara a fi asigurat acesta, mizeria din oras. etc pot fi numite realizari.

  2. Asa este! Este o mare diferenta de competenta, problema insa este de ca nu prea e buna credinta la mijloc, in ceea ce o priveste pe Roxana Iliescu in tema cu nodul hidro si asta tine de motiv pe Perescu, de ce si pentru ce…prietenii stiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.