Viceprimarul Tabără: „Cred că «izolarea» după o anumită oră a cetățenilor, după...

Viceprimarul Tabără: „Cred că «izolarea» după o anumită oră a cetățenilor, după ce toată ziua s-au plimbat printre oameni, nu mai ajută la nimic”. Ce a văzut în Germania

3
DISTRIBUIȚI

Unul dintre viceprimarii Timișoarei, Cosmin Tabără, spune că rămâne consecvent principiilor sale liberale și, dacă în urmă cu un an, atunci când vaccinarea era într-o formă incipientă, susținea că nu carantinarea este soluția, spune asta și acum.

Edilul este de părere că, în folosul cetățenilor trebuie luate măsuri, dar toate să fie în strânsă corelare cu economia, cu interesul de a susține învățământul cu prezența fizică.

„Eu cred că «izolarea» după o anumită oră a cetățenilor, după ce toată ziua s-au plimbat la muncă, printre oameni, la cumpărături sau în alte locuri publice, nu mai ajută la nimic! Completarea unei hârtii, în care poți scrie ce vrei pentru că nu o verifică nimeni, realist vorbind, nu ajută la nimic! Spre deosebire de alții, am avut același mesaj și în urmă cu un an, public. Asta fac și acum. Mesajul meu nu are scop electoral!”, a spus Cosmin Tabără.

Viceprimarul liberal a relatat ce experiență a avut într-o țară occidentală recent vizitată.

„Recent, m-am întors din Germania… Cât de disciplinați sunt oamenii acolo! Chiar dacă nu le place, respectă cu strictețe regulile! Peste tot, în interior se poartă mască, fără excepție, iar omiterea punerii ei în poziția corectă atrage atenția imediată a personalului localului sau a altor „meseni” care imediat îți cer să o folosești corect.


De rușinea lor, din respect sau pur și simplu pentru a nu fi dat afară o folosești cum trebuie, imediat. În toate spațiile închise, operă, teatru, muzeu etc. nu se intră decât cu mască, certificatul de atestare a vaccinului sau cu un test, făcut gratuit în mai multe centre, cu valabilitate de maximum 48 ore. Toate acestea în condițiile vaccinării populației în proporție de 60%”, a transmis Tabără.

Acesta se întreabă noi de ce nu putem să fim la fel.

„Mă întreb, dacă la ei se poate, noi de ce nu putem? Ne uităm mereu la alții, îi admirăm și invidiem, dar noi de ce ne prelungim agonia? Cetățenii trebuie să înțeleagă că vaccinul este singura cale acum de a ieși din criza pandemică, de a nu opri școlile fizic, copiii au nevoie de interacțiune directă, nu online, ei sunt viitorul acestei țări, de a nu opri, iarăși, economia. Autoritățile trebuie să înțeleagă că nu doar interzicând rezolvăm situațiile, ci găsind calea eficientă! E nevoie să ne folosim de teste, de certificatele care atestă vaccinarea, chiar de teste anticorpi pentru cei trecuți prin boală, dar să nu luăm măsuri prohibitive fără sens, mai ales acum când avem deja și o rată consistentă de vaccinați. Timișoara și România au nevoie de reguli care să fie respectate și nu de măsuri perimate”, a fost de părere viceprimarul Cosmin Tabără.

3 COMENTARII

  1. Vin proastele alea de Budeanu, Sosoaca și Diana Pap (ca deh,trebuie o capra și la Timișoara) de se dau de ceasul morții ca inteparea moarte aduce…..Ce sa ne facem fraților???

  2. Are dreptate. Doamne …oare o sa ne fiti primar data viitoare? Ca stiu ca acum desi sunteti viceprimar nu aveti in fapt nicio putere sa schimbati cumva lucrurile. Mult succes ca doresc in viitor. Si nu lasati garda jos!

  3. Poți sa întrebi si unde sunt izoletele de milioane de euro? Sau aia nu ai voie? Hai sa fim corecti si cinstiți si sa vorbim mai puțin sa facem mai mult! De ce nu întrebați domnule Tabara de persoanele decedate ca nu au avut cum sa-si ia tratamentul sau nu sunt lăsați sa meargă la operație deoarece nu au vaccinul făcut! Asta nu e democrație, e TIRANIE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.