Zilele Culturale Maghiare de la Timișoara, la cea de-a șasea ediție. Programe...

Zilele Culturale Maghiare de la Timișoara, la cea de-a șasea ediție. Programe diverse, cu success la public FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-519000481">

Cea de-a șasea ediție a Zilelor Culturale Maghiare, eveniment care se desfășoară în acest sfârșit de săptămână în mai multe locuri din Timișoara, are parte de success, numeroasele evenimente pregătite de organizatori reușind să fie pe placul publicului. Deschiderea oficială s-a derulat cu un spectacol de gală în sala Operei Naționale din Timișoara, unde a avut loc un serviciu divin ecumenic și un spectacol deosebit susținut de artiștii Teatrului „Petőfi” din Veszprém, care au interpretat mari creații de operetă.

Ca și în anii trecuți, secțiunea gastro a evenimentului, situată în parcarea Modex, a iscat un interes deosebit pentru gurmanzi, la fața locului existând și nelipsitele beri artizanale, vinuri ungurești, pălinci aromate și plăcinte și ștrudele apetisante. Tradiționalul târg al meșteșugurilor este un alt punct de atracție, iar printre evenimentele care au marcat ziua de vineri s-au numărat prezentări de arme și port medieval, defilări, prezentări de carte sau evocarea asediului Timișoarei din 1552.

Pe scena mare din Piața Operei, vineri seara băieții de la Quo Vadis au susținut un concert extraordinar care a generat aplauze binemeritate și un bis, trupa alcătuită din Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi) reușind să ofere celor prezenți un concert cu adevărat memorabil. Mai apoi, la fața locului a cântat trupa maghiară de hard rock, P. Mobil,, grup format în 1969 și care între timp a devenit un reper în scena muzicală din țara vecină.

Printre acțiunile pregătite de organizatori pentru zilele de sâmbătă și duminică se numără concerte cu Cari Tibor, Vintage Dolls, Magna cum laude, 8 Light Minutes, Bojtorján și Fenyő Miklós, o întâlnire cu înotătoarea Risztov Éva, (campioană olimpică medaliată cu aur), show acrobatic de ciclism cu Orbán-Barra Gábor, prezentarea evenimentului numit „Protecția mediului înconjurător – O prezentare a Aktív Magyarország, din Budapesta“ și proiecția filmului „Cei care au rămas” . Participarea la manifestările incluse în Zilele Culturale Maghiare se face conform reglementărilor oficiale valabile, iar programul detaliat al manifestării poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.