Ziua Mondială a Turismului, celebrată și pe clisura Dunării. Ce evenimente sunt...

Ziua Mondială a Turismului, celebrată și pe clisura Dunării. Ce evenimente sunt programate FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-434505918">

Ziua Mondială a Turismului, eveniment celebrat din 1979 în fiecare an pe 27 septembrie de comunitatea internațională conștientă de impactul  pe care îl are turismul asupra valorilor sociale, politice, economice și mai ales culturale ale oamenilor din întreaga lume și observat de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) al Organizației Națiunilor Unite, abordează în fiecare an câte o temă care este ilustrată prin sărbători speciale, iar evenimentul oficial se desfășoară într-o țară desemnată pentru a-l găzdui. Această zi este marcată de peste 150 de țări membre ale organizației.

Ziua turismului, la Moldova Nouă

Tema aleasă pentru acest an se intitulează „Turismul și munca: un viitor mai bun pentru toți”, ziua dedicată turismului fiind sărbătorită și la Moldova Nouă, unde mai multe obiective turistice din clisura Dunării vor fi promovate începând cu data de 25 septembrie. Vor fi organizate mai multe acțiuni, precum parcurgerea traseului turistic de la Berzasca la Baziaș, împreună cu ghizi locali, unul din obiective fiind acela de formare a unor noi ghizi turistici care să cunoască traseele turistice din zonă, obiceiurile și tradițiile localnicilor, dar și legendele legate de unele monumente ale naturii sau istorice, căci remarcabilul potențial turistic al zonei nu este încă pe deplin valorificat.

Timp de două zile, turiștii vor avea ocazia de a afla mai multe despre această locuri aflate pe malul bănățean al Dunării, cu ajutorul celor care o cunosc cel mai bine. Sâmbătă, începând cu ora 10,00, vor fi vizitate principalele obiective aflate între Berzasca și Baziaș, iar duminică, de la aceeași oră, va avea loc un tur al orașului Moldova Nouă, punctul de plecare fiind centrul de informare turistică din oraș.

Atracții turistice în Clisura Dunării

Printre cele mai importante atracții turistice care pot fi văzute pe traseul propus de organizatori se numără, pe lângă peisajele fermecătoare, complexul lacustru de la Berzasca, cetatea Ladislau din dreptul localității Coronini, ridicată de regele Ungariei Sigismund de Luxemburg și patronată de Sf. Ladislau dar distrusă de turci după cucerirea Banatului, stânca Baba Caia care marchează locul în care începe defileul Dunării și care a dat naștere mai multor legende, sau peștera Gaura cu Muscă, unde legenda spune că s-ar fi născut vestita muscă columbacă, cunoscută pentru ravagiile făcute în rândul animalelor, în Evul Mediu. În dreptul localității Moldova Nouă se află insula Ostrov din mijlocul Dunării, vestită pentru caii sălbatici și păsările care trăiesc aici, rezervația naturală Valea Mare, inclusă în parcul natural Porțile de Fier, iar la Baziaș, locul în care Dunărea intră în țară, astăzi un sat pescăresc, se află vechea mănăstire a cărei întemeiere a fost atribuită, după legendă, Sfântului Sava, în anul 1225.

În întreaga zonă există locuri pentru amatorii de pescuit, se pot face plimbări cu barca pe fluviu sau drumeții montane, se pot practica diverse sporturi nautice sau plimbări cu bicicleta prin împrejurimi.

Frumusețile zonei vor fi promovate și cu ajutorul artiștilor cărășeni și a celor din județele învecinate, care vor participa la tabăra de pictură de la Gârnic, între 10 și 16 octombrie.

Evenimentele sunt organizate de asociația „Dunărea” din Moldova Nouă, în parteneriat cu centrul de informare și promovare turistică din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.