S-a deschis procedura generală a falimentului în cazul lui ACS Poli. Echipa...

S-a deschis procedura generală a falimentului în cazul lui ACS Poli. Echipa timişoreană era deja exclusă din Liga 3

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Soluţia în dosarul privind insolvenţa lui ACS Poli era practic inevitabilă. La peste trei ani de la declanşarea procedurii, moment anunţat la vremea respectivă de către fostul conducător Radu Birlică precum un triumf, s-a ajuns la deschiderea generală a falimentului pronunţată de către Tribunalul Timiş după numeroase amânări din diverse motive.

Iniţial o decizie era aşteptată pe 30 septembrie, până la urmă a mai existat o amânare în dosarul cu nr. 3739/30/2018, astfel că abia ieri s-a decis iar hotărârea a fost publicat azi, cu întârziere, pe portalul instanţelor.: „Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: Admite cererea creditoarei ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE TIMIŞ.


Admite cererea administratorului judiciar S.C.P. ALFA & QUANTUM CONSULTING S.P.R.L. Deschide procedura generală a falimentului privind debitoarea ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV A.C.S. POLI TIMIŞOARA. Desemnează lichidator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă S.C.P. ALFA & QUANTUM CONSULTING S.P.R.L.
Document: Hotărâre intermediară 968/2021 07.10.2021”. În cazul falimentului următoarea şedinţă va fi tocmai pe 13 ianuarie 2022!

În continuare e greu de crezut că cei 30 de creditori, în frunte cu foştii jucători, îşi vor vedea toţi banii datoraţi de club, care aproape că nu mai deţine nimic. Reamintim că pe 12 septembrie (după etapa a 3-a) FRF a exclus-o pe ACS Poli din Liga 3, Seria a 8-a continuând astfel cu nouă echipe deşi timişorenii nu au lovit o dată mingea în campionatul curent. ACS Poli disputase în schimb o partidă de Cupă, pierdută cu Deva în mod dramatic. Acest moment al dispariţiei clubului mutat practic de la Recaş pe Bega în vara lui 2012 după promovarea trupei alb-verzi în „B” seamănă cu cel al dispariţiei vechiei Poli – societatea patronată de Marian Iancu – care disputase de asemenea un joc de Cupă, prin formaţia secundă (tot din L3) scor 3-4, cu FC Flacăra (ex-Făget), înainte de ieşirea din competiţii, chiar la puţin timp după formarea oficială a noii echipe timişorene. Proiectul ACS Poli, susţinut în principal de ex-primarul Nicolae Robu, a trăit astfel mai puţin de un deceniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.