Administrația Fritz încalcă accesul la informații publice în plin scandal al căldurii....

Administrația Fritz încalcă accesul la informații publice în plin scandal al căldurii. Ce hotărâre a CA de la Colterm este în vigoare și ce decizie bombă ar putea fi adoptată astăzi

2
DISTRIBUIȚI

Consiliul de Administrație al Colterm SA continuă, în plin scandal al căldurii, obturează accesul la informații de interes public. Consilierul local Roxana Iliescu, membru în AGA,  a dezvăluit, într-o postare pe Facebook, faptul că după prima ședință a noului CA votat de USR cu sprijinul liberalului rebel Raul Ambruș a cerut copii după documentele ședinței, dar i-a fost refuzat accesul invocându-se o hotărâre de CA adoptată când actualul director Cristian Mîțu conducea consiliul de administrație. În hotărârea din iulie anul acesta se spune că „începând cu data prezentei orice informație de interes public va fi comunicată terților doar în baza unei cereri scrise a acestora înregistrată la Registratura Colterm SA”.

Roxana Iliescu a declarat că Ioan Doboși, noul președinte ales al CA de la Colterm, „și el a început cu dreptul… mi-a blocat împreună cu Răzvan Negrișanu (trăiască transparența promovată de USR!!!) accesul la informații, în mod nelegal! N-am cerut nu știu ce secrete de stat, ci o amărâtă de Minută a ședinței de miercuri… poate le-a fost rușine să afle timișorenii ce priorități au, altfel nu-mi explic! P.S. vă transmit mai jos inclusiv o Hotărâre CA, care m-a vizat, adoptată în urma unei solicitări pe care am formulat-o, cu privire la activitatea CA- pe scurt, o altă tâmpenie de pe vremea când președinte de CA era Mîțu (nu fac distincție, săracii, între membri AGA, jurnaliști etc.


și o mai și fundamentează indicând articol greșit din propriul Statut)”, a scris consilierul local.

Deși scandalul încălzirii în Timișoara ia amploare, în ședința CA  nu s-a discutat despre situația critică. „Într-atât de îngrijorați sunt oamenii ăștia de situația timișorenilor care îngheață de frig în case și de situația copiilor care stau cu căciuli și geci pe ei în clase încât, iată ce au avut pe Ordinea de zi: 1) Alegerea președintelui și vicepreședinților CA; 2) Constituire Comitet de nominalizare și remunerare și Comitet de Audit; 3) Diverse. (vă rog, nu vă faceți iluzii că au discutat ceva relevant la diverse, că nu au făcut-o) Pe scurt, funcții și bani!”, a scris Roxana Iliescu.

Consilierul local a susținut și că „se vorbește pe la colțuri că NU la 3 noaptea, ci vineri în ședința Consiliului de Administrație convocată de urgență, răspunsul detaliat și pasionat al viceprimarului Lațcău privind restructurarea Colterm, este intrarea în insolvență a societății. Absolut genial!”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.