Afgani suspectați că au intrat ilegal în România, depistați în mașina unui...

Afgani suspectați că au intrat ilegal în România, depistați în mașina unui timișean în vârstă de 20 de ani. Câți bani le-a cerut șoferul

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au depistat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, în interiorul unui mijloc de transport, cinci cetăţeni din Afganistan care nu își justificau prezența în zona de frontieră.

„În data de 2 octombrie 2021, în jurul orei 08:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta – judeţul Timiş au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noștri au oprit pe E70, în localitatea Deta, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român.


În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat alte cinci persoane, cetăţeni străini. Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini, toţi de sex masculin, precum şi şoferul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 ani. Șoferul, cetățeanul român în vârstă de 20 de ani, a declarat că urma să primească 250 de euro ca să îi transporte pe cetățenii străini la Timișoara”, a transmis Poliția de Frontieră.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul mijlocului de transport. În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Totodată, reamintim cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop (021.9590).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.