Arhiva de Sunet: Muzică și literatură în Timișoara – o discuție cu...

Arhiva de Sunet: Muzică și literatură în Timișoara – o discuție cu Adriana Babeți și Radu Pavel Gheo

0
DISTRIBUIȚI

Centrul Dialectic organizează la Timișoara miercuri, 13 octombrie, de la 18.30, la librăria La Două Bufnițe, o întâlnire cu tema „Muzică și literatură în Timișoara”. Scriitorii Adriana Babeți și Radu Pavel Gheo, jurnalistul Paul Breazu și Mihai Lukács, regizor de teatru, cercetător/artist, teoretician, vor participa la întâlnirea care face parte din proiectul Arhiva de Sunet: Timișoara.

Accesul la eveniment se va face în baza certificatului verde și a rezervării prin email la contact@ladouabufnite.ro

Arhiva de Sunet: Timișoara este un proiect new media care reactivează memoria pop culturală a orașului Timișoara, în special cea legată de reprezentarea ei în muzica locală și felul în care această muzică a reacționat la diversele contexte culturale și sociopolitice.

Un serial audio (podcast, 8 episoade) și un produs media unitar vor explora, prin intermediul unei serii de interviuri cu artiști, jurnaliști, comentatori, reprezentarea Timișoarei ca relație între istoria și producția culturală urbană și rolul muzicii în construcția unei identități locale.

Pornind de la piese specifice, Arhiva de Sunet: Timișoara va aborda teme precum legătura dintre spațiul urban al Timișoarei de reprezentările lui în muzică, reflectarea straturilor economice în peisajul muzical local și poziționarea artistului în relația cu ele, legătura dintre tehnologia producției muzicale și istoria orașului.


Serialul audio podcast este realizat de jurnaliștii Paul Breazu, Ionuț Dulămiță și Mihai Lukács, regizor de teatru, cercetător/artist, teoretician, și va fi disponibil pe Spotify, Google și Apple Podcasts și YouTube. De asemenea, vor urma alte două întâlniri în cadrul proiectului Arhiva de Sunet: Timișoara cu jurnaliști, critici de muzică, sociologi și muzicieni.

Arhiva de Sunet: Timișoara continuă un program anterior, podcastul Arhiva de Sunet care a fost nominalizat în 2021 la Premiile AFCN pentru categoria Activare culturală în spațiul public. Arhiva de Sunet: Timișoara este un proiect al Centrului Dialectic și este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.