Avertismente și amenzi după controlul ISU la cele mai mari două spitale...

Avertismente și amenzi după controlul ISU la cele mai mari două spitale din Caraș-Severin. Ce nereguli au fost constatate

0
DISTRIBUIȚI

Tragediile petrecute în mai multe secții de Terapie Intensivă din țară în ultimii doi ani au dus la un nivel de precauție mai ridicat. Astfel, ISU Caraș-Severin, prin personalul operativ din cadrul subunităților de intervenție desfășoară, începând de sâmbătă, verificări pe linia prevenirii și stingerii incendiilor (PSI) la nivelul secțiilor ATI-Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, respectiv Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

„Pe timpul acestor verificări, efectuate din trei în trei ore, se urmărește respectarea în mod permanent a regulilor specifice pe linie de PSI și menținerea în parametrii a nivelului concetrației de oxigen.


De asemenea, prin personalul de specialitate, din cadrul Inspecției de Prevenire a unității noastre, au fost desfășurate două controale la secțiile ATI-Covid-19 din județ”, a transmis ISU Caraș-Severin.

Astfel, niciuna dintre cele două unități medicale nu a început demersurile privind constituirea Serviciului Privat pentru Situații de Urgență. Tot la ambele spitale, accesul autospecialelor de intervenție este parțial blocat din cauza unor copaci și a unor mașini parcate, iar la Spitalul Județean de Urgență Reșița „ușile subdimensionate de la saloane nu permit efectuarea evacuării pacienților, cu paturile aferente”. Instalația electrică este problematică în ambele spitale, la Județean specialiștii ISU constatând că „nu sunt suficiente prize independende aferente unui pat”, în timp ce la Municipalul din Caransebeș instalațiile electrice erau expliatate cu improvizații.

În urma controalelor, Spitalul Județean din Reșița a primit trei avertismente și o amendă în cuantum de 2.500 lei, în timp ce la Spitalul Municipal din Caransebeș au fost aplicate patru avertismente și o amendă în cuantum de 500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.