Bienala Națională de Artă Fotografică „Imago”, la Muzeul Național al Banatului

Bienala Națională de Artă Fotografică „Imago”, la Muzeul Național al Banatului

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului organizează, în parteneriat cu Asociația Fotografică f:5,6, cea de-a V-a ediție a Bienalei Naționale de Artă Fotografică IMAGO – Timișoara 2021, cu tema „Aerul”, care este dedicată memoriei fotografului Liviu Tulbure, pentru care, la începutul acestui an, „aerul” s-a terminat, răpus fiind de coronavirusul ucigător. Timp de peste 30 de ani, Liviu Tulbure a fost angajat al Muzeului Banatului, apoi al muzeului de artă, după ce acesta a devenit instituție de sine stătătoare. Pentru această ediție, premiul I al Bienalei va purta numele de „Liviu Tulbure”, el însuși laureat al ediției a III-a a bienalei.

Conform regulamentului, bienala este deschisă tuturor fotografilor, cu excepţia membrilor şi foştilor membri ai Asociaţiei Fotografice  f:5,6. Fiecare participant are dreptul de a înscrie în concurs maxim cinci lucrări fotografice, care vor fi expediate în format digital și salvate la calitate maximă. Ca alternativă, lucrările pot fi trimise imprimate pe hârtie fotografică în format 15/21cm (sau variante cu latura mare de 21cm). Fiecare fotografie va avea menţionat pe verso, în colţul din dreapta jos, numele autorului şi titlul lucrării, scrise cu litere de tipar. Formularul de participare poate fi descărcat la adresa f56.ro și trebuie însoțit de un CV sumar în domeniul fotografiei, opţional pentru prima fază, obligatoriu pentru cei selectaţi în faza finală, și de dovada plății taxei de participare, în valoare de 40 de lei, care poate fi plătită în contul Asociaţiei Fotografice f:5,6 – RO02 BTRL 0360 1205 D758 61XX la Banca TRANSILVANIA TIMIŞOARA sau prin poștă, banii urmând a fi folosiți pentru acordarea de premii fotografilor clasaţi pe primele trei locuri.


Pentru trimiterile electronice se folosesc adresele de contact, iar pentru trimiterile poștale adresa Asociaţia Fotografica f:5,6 (Raoul M. Şeptilici), str. Pantelimon Halippa, bl. C3, ap. 9, Timişoara – 300358, jud. Timiş.

Jurizarea va avea o etapă de preselecție și una de selecție, aprecierea finală urmând a fi făcută de un juriu alcătuit din personalități selectate din lumea artelor vizuale, care va evalua lucrările în funcţie de  încadrare în temă (eliminatorie), idee, tratare artistică,  tratare tehnică și originalitate. Membrii juriului vor analiza lucrările individual şi fără a li se face cunoscut numele autorului, iar lucrările semnate pe imagine vor fi respinse. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a reţine lucrările premiate iar celelalte lucrări vor fi returnate, la o dată stabilită ulterior, împreună cu catalogul bienalei.

Calendarul de desfășurare a bienalei este următorul:

12 noiembrie 2021 – data limită pentru primirea lucrărilor în format electronic(e-mail sau data poştei)

14 noiembrie 2021 – anunţarea rezultatelor preselecţiei organizatorilor

19 noiembrie 2021 – data limită (data poştei) pentru primirea lucrărilor selectate pentru salon printate în format 30x45cm (sau variante)

25 noiembrie 2021 – vernisajul Bienalei (este posibil ca această dată să sufere modificări în funcţie de disponibilitatea spaţiului de expunere al Muzeului Naţional al Banatului din Timişoara)

Datele de contact sunt adresele de email imago@f56.ro, raoulm7@yahoo.com și cornel.subran@stormmedia.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.