Camere de vânătoare și camere de termoviziune – particularități și avantaje

Camere de vânătoare și camere de termoviziune – particularități și avantaje

0
DISTRIBUIȚI
Sursa de imagine: Edgar G Biehle / Shutterstock.com

Vânătoarea este un sport incitant, cu multe provocări, o experiență care oferă multă adrenalină celor pasionați. Aventurile în natură aduc și multiple satisfacții personale, însă doar dacă arsenalul vânătorului este complet echipat cu câteva instrumente indispensabile.

Camerele de vânătoare te protejează de animale și hoți

Prin urmare, din recuzita unui vânător gata să înfrunte pericolele, nu trebuie să lipsească binoclul, luneta, articole de protecție, echipamente de comunicare și camere de vânătoare eficiente. Acestea sunt dispozitive digitale moderne care captează fotografii în zona monitorizată. Camera de vânătoare funcționează în stare de stand-by și rămâne activ doar senzorul de mișcare. Când acesta detectează vreo mișcare, se focalizează imaginea, se înregistrează videoclipurile, care odată ce sunt înregistrate și stocate pe un card SD, camera revine la funcția de stand-by.

Camera de vânătoare permite trei moduri de funcționare: video, foto, sau foto-video. Modul video oferă posibilitatea ca vânătorul să evalueze animalele și modul în care se manifestă.

Sursa de imagine: mmpixel91 / Shutterstock.com

De ce este utilă o cameră de termoviziune

Cu ajutorul unor camere termoviziune profesionale poți determina diferențele de temperatură la ființe și obiecte.

O cameră de termoviziune, sau camera termică, produce o imagine a diferenței de temperatură față de mediul ambient.


Măsurarea temperaturii se face la o distanță dintre cameră și țintă. Camerele termice captează imaginile ca și o cameră obișnuită, dar aceste imagini sunt redate în diferite culori. Culorile indică temperaturile scăzute sau cele ridicate, în funcție de situație.

Camerele de termoviziune funcționează printr-un senzor cu raze infraroșii. Razele termice ale siluetelor captate sunt transformate în fotografii. Reprezentarea acestora nu necesită lumină, întrucât dispozitivul transformă doar razele infraroșii în imagini care nu sunt vizibile pentru oameni.

Ce beneficii asigură o cameră de termoviziune pentru o partidă de vânătoare?

O astfel de tehnologie oferă vânătorului posibilitatea de a primi informațiile necesare pentru capturarea prăzii chiar și atunci când schimbările de temperatură sunt mari și contrast termic scăzut (ploaie, ceață, frig, etc.). Camera de termoviziune nu îmbunătățește tehnicile de vânătoare, ci ajută persoana să se familiarizeze cu teritoriul pe care îl explorează în scopul detectării prăzii.

Există cu siguranță spații în curtea ta unde, ai nevoie de un sistem de iluminat exterior. Un corp de iluminat exterior cu lumină difuză care să creeze o atmosferă idilică pentru momentele de relaxare de după partida de vânătoare, când sărbătorești alături de prieteni reușitele unei zile petrecute în inima naturii.