Câți timișoreni fără certificat verde au găsit polițiști la terase sau în...

Câți timișoreni fără certificat verde au găsit polițiști la terase sau în restaurante. Pentru ce s-au dat amenzi de peste 40.000 lei

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2032984069">

Continuă controalele autorităților în Timișoara și în județ. Astfel, vineri spre sâmbătă, între orele 18.00 și 01.00, poliţişti de ordine publică, proximitate, investigații criminale, precum și jandarmi împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș au desfăşurat razie de amploare pentru prevenirea infracționalității stradale, a faptelor cu violență, precum și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2.

Au fost legitimate 175 de persoane, verificate 102 firme și controlate 125 de autoturisme.

Polițiștii au aplicat 93 de amenzi, în valoare totală de 40.185 de lei, dintre care 13 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 3.200 de lei şi 18 sancțiuni au fost aplicate la O.U.G. 195/2002R pentru încălcarea unor norme la regimul rutier, în valoare de 6.235 de lei.

De asemenea, 60 de sancţiuni, în valoare de 30.250 de lei, au fost aplicate la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Dintre acestea, 32 de sancţiuni au fost date pentru nepurtarea măștii sanitare în spațiile publice închise sau deschise, 11 amenzi au fost pentru neprezentarea Certificatului Digital Verde privind COVID-19 şi 17 sancţiuni pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

De asemenea, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare și au reținut un permis de conducere.

„Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții IPJ Timiș.

2 COMENTARII

  1. daca sunt amendati si nu au covid, meritati sa va fie mainile taiate alora care ati rupt amenzi, ba, cocaletilor nazisti ce sunteti. dupa ce ca nu stiti sa scrieti si sa cititi, politistilor, mai si aplicati masuri abuzive. n-aveti pic de rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.