Clădirea OncoHelp, luminată în roz timp de o săptămână. Care este motivul

Clădirea OncoHelp, luminată în roz timp de o săptămână. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Timp de o săptămână, între 1 și 8 octombrie, clădirea Centrului de Oncologie OncoHelp este luminată în roz. Culoarea roz este un simbol al luptei împotriva cancerului de sân, iar mesajul pe care Asociația OncoHelp dorește să îl transmită tuturor femeilor este acela că printr-un control medical anual boala poate fi depistată în stadiu incipient, crescând astfel șansele de vindecare.

Prevenția reprezintă cea mai înțeleaptă alegere și trebuie privită ca un mod de abordare a stării noastre de sănătate.


Având în vedere faptul că în anul 2020 cancerul de  sân a reprezentat cel mai răspândit tip de cancer la nivel global în rândul femeilor, Asociația Oncohelp subliniază importanța prezentării la controale medicale periodice și efectuarea investigațiilor recomandate de către medic. Depistat în stadiul incipient, cancerul de sân poate fi vindecat în proporție de peste 90%.

Orice femeie trebuie să aibă grijă de sănătatea ei și de aceea Asociația OncoHelp le recomandă tuturor femeilor câteva alegeri comportamentale care contribuie la reducerea riscului de cancer mamar: evitarea consumului de alcool și a fumatului (inclusiv fumatul pasiv), evitarea utilizării prelungite a hormonilor și a expunerii excesive la radiații, însușirea unui regim alimentar echilibrat, activitate fizică regulată și, nu în ultimul rând, alăptarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.