Colterm explică de ce, deși a pornit căldura, caloriferele timișorenilor au rămas...

Colterm explică de ce, deși a pornit căldura, caloriferele timișorenilor au rămas reci

1
DISTRIBUIȚI

Compania de termoficare la care sunt racordate peste 50.000 de gospodării din Timișoara a transmis un comunicat în care explică de ce, deși de ieri este aprovizionată cu gaz, căldura nu a ajuns și în locuințe.

„Repornirea sistemului centralizat de termoficare, după mai bine de 48 de ore de nefuncționare, necesită un timp de peste 12 ore până când întreaga rețea se încălzeste la parametrii de funcționare, și până când timișorenii vor simți efectiv caldură în calorifire și apă caldă la robinete.


Așa cum am anunțat, în seara de 28 octombrie au fost repornite, cu prioritate, punctele termice cărora le sunt arondate spitalele timișorene, conectate la sistemul centralizat de termoficare. Era prioritar ca cei aflați în suferință să beneficieze, cât mai repede, de confortul termic necesar! De aceea, inclusiv clienții Colterm aflați pe traseele punctelor termice la care sunt arondate spitalele au avut apă caldă și căldură imediat ce acestea au fost repuse în funcție. Având în vedere că rețeaua termică a municipiului Timișoara (primară și secundară) măsoară 310 kilometri, aducerea agentului termic la parametrii de temperatură care să se simtă efectiv în locuințe poate dura și peste 12 ore. Suntem conștienți că este o situație mai mult decât neplăcută pentru toti clienții noștrii, dar îi asigurăm că se lucrează intens pentru ca, până în seara acestei zile, toate punctele termice să fie pornite și să ajungă la parametrii optimi”, a transmis Colterm.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.