Confuzie pentru elevi: Articolul din decizia CNSU privind suspendarea cursurilor din învățământul...

Confuzie pentru elevi: Articolul din decizia CNSU privind suspendarea cursurilor din învățământul privat nu apare și în Hotărârea de Guvern

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Un articol care prevede suspendarea cursurilor în școlile private, care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern, ceea ce a produs confuzie, spune, duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educației la nivel de structură a anului școlar, a spus ministrul Cîmpeanu, duminică, la Antena 3: „Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt”.

Întrebat dacă elevii de la școlile private merg luni șa școală, Cîmpeanu a răspuns: „Conform art.


8.1 – ca să fim clari – din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”.

Întrebat dacă se va reveni asupra deciziei, Cîmpeanu a spus că prezența fizică a fost deja suspendată prin decizia CNSU.

„Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt prin preluarea în Hotârârea de Guvern. Ministerul Educaței – o spun încă odată – reglementează școlile și grădinițele de stat din perspectiva vacanței. Mai departe sunt alții îndreptățiți să se pronunțe”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.