Consilierii locali PNL și PSD, reacții după ce Primăria Timișoara a anunțat...

Consilierii locali PNL și PSD, reacții după ce Primăria Timișoara a anunțat scumpirea semnificativă a gigacaloriei

2
DISTRIBUIȚI

Vineri, reprezentanții Primăriei Timișoara, au anunțat că intenționează să majoreze prețul gigacaloriei facturate de Colterm abonaților la 851,27, cu o subvenție acordată de municipalitate în cuantum de 207,27 de lei/MWh, inclusiv TVA.

Consilierul local Dan Diaconu de la PNL a fost de părere că urmează o iarnă imposibilă pentru foarte mulți timișoreni.

„Noile prețuri propuse de Primăria Timișoara la energia termică: triplare la populație (consumatori casnici), dublare la consumatorii non-casnici (școli, spitale etc.). Nu știu ce aș mai putea comenta. Îmi e teamă că aprobarea acestor tarife înseamnă sfârșitul sistemului de încălzire centralizat în Timișoara și o iarnă imposibilă pentru foarte foarte mulți timișoreni”, a fost de părere Diaconu.

Consilierul local Radu Țoancă de la PSD a precizat și el că abonații Colterm vor plăti la iarnă facturi triple pentru căldură și apă caldă.

„Pe ordinea de zi a plenului de marți va fi introdus un proiect de hotărâre privind stabilirea noului preț la gigacalorie.


Acesta va crește de la 480 de lei la 851 de lei. Dramatică și peste pragul de suportabilitate a multor timișoreni prizonieri ai sistemului de încălzire centralizat este creșterea de 2,7 ori a prețului la factura directă, de la 240 de lei la 644 de lei! Subvenția acordată de la bugetul local scade de la 240 de lei la 207 lei! Dacă luni se va găsi o soluție financiară și un furnizor de gaz și nu se va opri căldura și apa caldă în Timișoara, populația și ceilalți consumatori racordați la Colterm (creșe, grădinițe, școli, spitale, alte instituții publice) vor mai avea un mare hop lunar de trecut: factură triplată ceea ce va duce la pauperizarea multor familii din Timișoara și la debranșări masive, pe motiv de neplată”, a fost de părere consilierul social-democrat.

Radu Țoancă a mai spus că va PSD va propune ca înaintea ședinței Consiliului Local Timișoara de marți să se convoace o ședință a Adunării Generale a Acționarilor de la Colterm de urgență pentru discutarea acestui nou preț.

„Vom propune măsuri de diminuare a sumei de 644 de lei. În paralel, este nevoie de urgentarea aprobării la București a demersurilor legislative ale PSD de plafonare a prețului la gaze naturale și de reducerea TVA la energie de la 19 la 5 la sută”, a mai transmis Țoancă.

2 COMENTARII

  1. Prin lege este limitata subventia pe care o da primaria. Acum e la valoarea maximă, și consilierii știu pt ca au votat-o. Dar totuși critică și aruncă vina pe primar. Ce mizerabili

    • Cum e la valoarea maximă legală subvenția pe care o dă primăria dacă au scăzut – o de la 240 la 207? Dezastrul Colterm e cauzat și de incompetenții de la Usr. Mizerabil ești și tu, propagandist mincinos și fanatic care intoxică securistic oamenii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.