Consilierul local Radu Țoancă după anunțarea insolvenței Colterm: „A fost întârziată din...

Consilierul local Radu Țoancă după anunțarea insolvenței Colterm: „A fost întârziată din motive politicianiste și îi costă pe timișoreni zeci de milioane de euro”

0
DISTRIBUIȚI
Radu Țoancă

Primarul Dominic Fritz a anunțat în această dimineață că societatea care livrează apă caldă și căldură timișorenilor racordați la sistemul centralizat va intra în insolvență pentru a putea continua funcționarea. Consilierul local Radu Țoancă (PSD) critică tardivitatea cu care autoritățile au decis adoptarea acestei măsuri.

„Degeaba te grăbești, dacă nu ai plecat la timp! Insolvența Colterm a fost întârziată din motive politicianiste și îi costă pe timișoreni zeci de milioane de euro.


I-am transmis primarului Timișoarei, Dominic Fritz, atât public, cât și în privat, atat în calitate de consilier municipal, cât și în numele PSD, încă de acum opt luni, că singura soluție de evitare a falimentului Colterm este demararea urgentă a unei proceduri transparente de insolvență cu un consorțiu de firme de specialitate. Ca de obicei, sfătuit de «specialiștii» de care s-a înconjurat, inclusiv de cel care «la 3 dimineața, trezit din somn, are soluții pentru Colterm», Dominic Fritz a refuzat această soluție, pe care ne-o prezintă azi public ca pe o mare descoperire! Această ezitare, care a «franjurat» bugetul Colterm – și așa anemic- cu sume importante, a generat pierderi de zeci de milioane de euro, care vor încărca la iarnă factura pe care o decontează timișorenii. Astfel, s-ar fi evitat amenda de 21 de milioane de euro, punerea sub sechestru a întregului patrimoniu Colterm către ANAF, pentru nerespectarea obligațiilor asumate prin OG 6/2019 sau contractarea unor cantități de cărbune și gaz, scumpite de câteva ori în numai 8 luni. PS: Aș fi salutat și nu aș fi criticat conferința de presă de astăzi a domnilor Dominic Fritz și Ioan Silviu Doboși, dacă ea ar fi avut loc în luna martie a anului 2021!”, a transmis Radu Țoancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.