David Cristian, noul chitarist Cargo: „Adi Bărar știa să îmbine muzica cu...

David Cristian, noul chitarist Cargo: „Adi Bărar știa să îmbine muzica cu viața în general“

0
DISTRIBUIȚI

Numele tânărului chitarist David Cristian a ajuns în atenția melomanilor din întreaga țară în cursul acestei veri, în momentul în care s-a aflat că el este noul chitarist al formației Cargo. Copilul care a crescut în spatele scenei și care a fost singurul elev la chitară al regretatului Adi Bărar, cel care ne-a părăsit în luna martie a acestui an a susținut deja o serie de concerte alături de noii săi colegi din Cargo, iar în cele ce urmează am realizat un scurt interviu cu el.

Ai început să cânți cu patru ani în urmă, după ce Adi Bărar ți-a dăruit o chitară de ziua ta. Care au fost primele melodii pe care le-ai învățat?

În realitate am primit două chitare de la Adi Bărar, dar de una din ele m-am atașat mai mult la vremea respectivă. Ca mai toți începătorii primele melodii au fost teme din repertoriul Black Sabbath, Led Zeppelin, AC DC, Deep Purple.

– Ai avut mai multe discuții cu Adi Bărar, care te-a îndrumat pe plan muzical și nu numai.


Care au fost cele mai bune sfaturi pe care le-ai primit?

– Discuțiile au fost foarte interesante pentru mine. Adi Bărar știa să îmbine muzica cu viața în general. Sfatul care mă călăuzește acum este să îmi formez propria personalitate atât pe scenă cât și în plan personal.

– Înainte de prima ta apariție alături de membrii formației Cargo pe scenă, ai avut emoții? Îți era frică că nu te vei ridică la înălțimea pretențiilor unui asemenea rol?

– Primul concert a avut o încărcătură aparte deoarece era întâiul meu contact cu scena, dar pentru mine emoțiile au fost constructive. După părerea mea colegii au avut emoții mai mari ca mine.

– Ai avut ocazia să susții până acum mai multe concerte alături de Cargo. Cum vezi atmosfera recitalurilor de pe scenă, cum se vede publicul de la-nălțime? Care au fost cele mai emoționante momente pe care le-ai trăit alături de ei pe scenă?

– Am fost în public la foarte multe concerte sau spectacole. În ultimul timp am început să mă întreb cum este să fii artistul de pe scenă. Acum realizez că, așa cum publicul vine la spectacol pentru a se încarca cu energie, așa este și în sens invers. Oamenii transmit foarte mult atunci când rezonează cu muzica ta. Este senzațional! Un concert care va rămâne memorabil pentru mine este cel de la Brezoi, în memoria lui Adi Barar.

– Care sunt formațiile tale preferate?
– Mi-am format obiceiul de a asculta multe stiluri muzicale, astfel încât nu pot spune că am un artist preferat încă.

– Unde te vezi peste cinci ani? Care sunt planurile tale de viitor?

– Nu am planuri cincinale, dar pot să spun că în plan profesional doresc să continui munca începută de Adi Barar alături de colegii mei din Cargo, iar în plan personal să îmi termin studiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.