Directorul Horticultura SA, plângere penală împotriva președintelui CA și sesizare privind încălcarea...

Directorul Horticultura SA, plângere penală împotriva președintelui CA și sesizare privind încălcarea de către Lațcău a condițiilor de efectuare a muncii în folosul comunității

0
DISTRIBUIȚI

Război total între directorul de la Horticultura SA, Andrei Drăgilă, și administrația condusă de Dominic Fritz – a trimis, astăzi, către procurori două documente – o sesizare legată de munca în folosul comunității efectuată de actualul viceprimar USR, Ruben Lațcău, și o plângere penală împotriva Ancăi Megan, președintele consiliului de administrație al firmei municipalității. Vă reamintim că scandalul a început după ce consilierul local PSD Radu Țoancă a anunțat că urmează demersurile, iar Lațcău a contraatacat cu avertismentul că și el va depune plângeri penale împotriva lui Drăgilă și-l va da în judecată pe ”rezolvatorul” Țoancă.

În documentul trimis, astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, Drăgilă a anunțat faptul că actualul viceprimar Ruben Lațcău s-a prezentat să-și efectueze munca în folosul comunității, stabilită prin renunțarea la urmărirea penală în dosarul în care a fost cercetat pentru conducere fără permis, după expirarea termenului legal de șase luni de zile și că nici măcar nu și-a efectuat toate orele stabilite în ordonanță.

”Din evidențele noastre rezultă că această ordonanță i-a fost comunicată de către parchet numitului Lațcău Ruben la data de 22.10.2019 însă el s-a prezentat direct la o secție din cadrul unității noastre, nerespectând procedura prevăzută de lege de a se prezenta la Serviciul de probațiune care are atribuții pe linia verificării modului în care sunt îndeplinite obligațiile stabilite prin ordonanță.


Persoana respectivă a evitat în mod deliberat să se prezinte direct la Serviciul de probațiune întrucât în această situație s-ar fi constatat că nu și-a executat obligația în termenul stabilit de 6 luni, ceea ce ar fi avut ca efect suportarea consecințelor prevăzute de lege. Din verificările efectuate a rezultat că Lațcău Ruben s-a prezentat direct la un compartiment din cadrul unității în cursul lunii mai unde a prezentat ordonanța parchetului prin care i s-a instituit obligația de a efectua muncă în folosul comunității prilej cu care a fost luat în evidență și a început efectuarea muncii în folosul comunității începând cu data de 26 mai 2020”, se arată în documentul transmis procurorilor.

Drăgilă susține că semnele de întrebare au apărut când s-au preluat, în octombrie anul acesta, arhiva de la fosta secretară care s-a pensionat și au fost descoperite o serie de nereguli din care reiese că Lațcău ar fi efectuat, în realitate, doar 52 de ore de muncă în folosul comunității, nu 80, și a cerut procurorilor să dispună măsurile legale.

În plângerea penală depusă împotriva Ancăi Megan, directorul de la Horticultura SA a sesizat procurorii că ”în data de 05.08.2021 a încheiat în mod nelegal și în afara atribuțiilor de serviciu contractul de asistență juridică nr. 301753 cu cabinetele de avocați asociate Oana Iușan și Cristian Iușan pentru asistență juridică și reprezentare SC Horticultura în dosarul nr. 2531/ 30/2021 al Tribunalului Timiș, fiind stabilit un onorariu de 5.000 lei”. Ulterior, a fost semnat un alt contract cu aceiași avocați pentru 2.500 lei. Ulterior, au fost transmise facturi pentru decontare, dar nu au fost acceptate la plată deoarece au fost angajate de ”o persoană care nu are calitatea de reprezentare și de încheiere a unor acte juridice în numele societății”. Deși a existat viză negativă de la controlul financiar preventiv Megan a solicitat plata facturilor, a căror plată este suspendată în acest moment. Cum Horticultura SA avea semnat un contract cu alt avocat, inclusiv pentru cele două cauze pentru care Megan a semnat contractele ”precum și pentru a exercita presiuni pentru plata nelegală a facturilor privind onorariile de avocat aferente celor două contracte de asistență juridică, constituie infracțiunea de abuz în serviciu”, a considerat directorul Drăgilă care a cerut anchetarea celei care conduce consiliul de administrație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.