Distincții pentru muzica din Timișoara: Horia Făgărășanu și Darius-Divian Iordănescu au câștigat...

Distincții pentru muzica din Timișoara: Horia Făgărășanu și Darius-Divian Iordănescu au câștigat premii la festivalul Crizantema de Aur

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook , Darius-Divian Iordănescu

Muzicianul timișorean Horia Făgărășanu a câștigat trofeul secțiunii de Creație a Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, care a avut loc zilele trecute la Târgoviște, eveniment care a ajuns la ediția cu numărul 54 După ce a câștigat Premiul I la ediția de anul trecut, Horia Făgărășanu a obținut Trofeul secțiunii de Creație, cu romanța „De-aș fi în inima ta”, interpretată în duet de Ana Maria Stănoia și timișoreanul Darius Divian Iordănescu, care a fost răsplătit și cu premiul al 2-lea la secțiunea de interpretare a acestui concurs.

Horia Făgărășanu este compozitor şi orchestrator, doctor în muzică, cu o bogată activitate pedagogică şi artistică, lect.univ.dr.


la Universitatea de Vest, fost dirijor al orchestrei Teatrului de estradă din Timişoara.

Născut la Timișoara, Darius-Divian Iordănescu s-a angajat în corul Operei Naționale Române din Timișoara, unde este până în prezent titular în funcția de Artist liric operă. De-a lungul anilor, i s-au încredințat și roluri solistice complementare, pe care le-a interpretat atât pe scena timișoreană, cât și în străinătate, cu prilejul turneelor efectuate de această instituție. În anul 2011 a obținut un contract pe 2 ani în Doha, Qatar, unde a colaborat ca și cântăreț cu artiști de la Jazz Lincoln Center din New York, în 2012 fiind și profesor de canto la American School și London International School din Doha. În 2014 a revenit în Timișoara, unde și-a reluat activitatea la Operă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.