Doi pacienți cu COVID-19 de la Spitalul Județean din Timișoara, transferați la...

Doi pacienți cu COVID-19 de la Spitalul Județean din Timișoara, transferați la Szeged UPDATE O pacientă în stare critică a murit

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății a anunțat că astăzi a început transferul în Ungaria a primilor pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică.

Este vorba despre zece pacienți, opt dintre aceștia au fost internați în UPU din unități sanitare din București și doi din Timișoara, aflați în stare stabilă, care sunt transportabili și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

Managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că cei doi pacienți vor ajunge la Szeged.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, din cei zece bolnavi, cinci vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți cinci în centrul universitar Debrecen.

Transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană.


Pacienții vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operațiuni.

„Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

UPDATE O pacientă care trebuia transferată la Szeged a decedat, din nefericire, la scurt timp după ce a plecat cu ambulanța de la Spitalul Județean din Timișoara. Potrivit medicului Mihai Grecu, șeful UPU-SMURD Timiș, femeia în vârstă de 66 de ani a devenit instabilă chiar înainte de a urca pe autostradă, a făcut stop cardio-respirator, a fost resuscitată însă din păcate a repetat stopul, iar echipajul medical nu a mai putut să o salveze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.