Doi parlamentari din Timiș, pe lista guvernului minoritar USR propus de Dacian...

Doi parlamentari din Timiș, pe lista guvernului minoritar USR propus de Dacian Cioloș UPDATE Lista completă

0
DISTRIBUIȚI

Doi parlamentari din Timiș sunt pe lista propusă de Dacian Cioloș pentru viitorul guvern minoritar al USR cu care se va prezenta în Parlament, chiar dacă sunt șanse minime să fie votat.

Premierul desemnat îți dorește ca la Ministerul Transporturilor să continue cu Cătălin Drulă, iar la Ministerul Apărării Naționale l-a propus pe deputatul Nicu Fălcoi, fost ofițer de carieră, care în mandatul anterior de parlamentar a făcut parte din comisia de apărare a Senatului.

Programul de guvernare şi lista Guvernului Cioloş urmează să fie aprobate duminică după-amiază de conducerea USR-PLUS. Luni, acestea urmează să fie depuse la Parlament, în vederea declanşării procedurii de învestire a noului Cabinet.

UPDATE 1 Biroul Național al USR a agreat, duminică, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului, ce are loc duminică seară, de la ora 18:00.

Dacian Cioloș va prezenta duminică în fața Comitetului Politic al USR reunit în procedură de urgență lista cabinetului și programul de guvernare cu care USR va merge în Parlament.

„Datoria mea, ca politician, e să răspund tuturor întrebărilor, iar cei care vor să știe de ce nu am depus mandatul primit de la președintele României au dreptul să întrebe și să li se răspundă.


Mergem până la capăt pentru simplul fapt că politicianul român trebuie să-i redea cetățeanului român încrederea în stat și în capacitatea acestuia de a-i apăra interesele cât mai bine cu putință. Politicianul poate lua decizii bune sau proaste, dar cel puțin la fel de importantă precum decizia în sine (și rezultatul acesteia) este buna-credință pe care se fundamentează decizia sa. A greși e cât se poate de uman, a fi lipsit de onestitate și de bună-credință este o lipsă de caracter în momente calme și o ticăloșie în momente de criză. Suntem într-o criză sistemică pentru că nimeni nu mai crede o vorbă ieșită din gura unui politician. Vom trece peste această criză dacă vom începe să redăm încrederea cetățenilor în gesturile și în acțiunile noastre”, scrie Cioloș pe Facebook.

Lista de miniștri și programul de guvernare, validate de Comitetul Politic, vor fi depuse luni în Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloș.

Lista Guvernului:

Prim ministru – Dacian Cioloș

Ministerul Finanțelor – Dragoș Pîslaru

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – George Cățean

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Mihai Goțiu

Ministerul Justiției – Stelian Ion

Ministerul Apărării Naționale – Nicu Fălcoi

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Claudiu Năsui

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian Ghinea

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Ionuț Moșteanu

Ministerul Energiei – Cristina Prună

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin Drulă

Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Oana Țoiu

Ministerul Sănătății – Ioana Mihăilă

Ministerul Culturii – Iulia Popovici

Ministerul Tineretului și Sportului – Tudor Pop

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Monica Berescu

Ministerul Educației – Corina Atanasiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.