Dominic Fritz: „Facem toate demersurile pentru a asigura în continuare furnizarea agentului...

Dominic Fritz: „Facem toate demersurile pentru a asigura în continuare furnizarea agentului termic”

0
DISTRIBUIȚI

Ultimele puncte termice urmează a fi racordate la sistemul de termoficare centralizat în contextul lucrărilor de retehnologizare. Sunt câteva avarii și se lucrează la ele în acest moment, a anunțat, miercuri, primarul Dominic Fritz.

Avariile au fost detectate la trei puncte termice. Pentru unul dintre puncte, PT Păltiniș (zona Iosefin), urmează să fie identificată locația exactă a avariei. La acest punct a fost finalizată vineri și racordarea la Liceul Grigore Moisil.

Reparațiile pentru Punctul Termic 16 (racordare a la Spitalul Victor Babeș și Generală 16) și pe conducta Traian Vuia/Lidia vor fi finalizate astăzi.

„Astăzi va fi pornită căldura pentru trei imobile de pe strada București, iar mâine pentru un imobil de pe strada Martir Todorov. La următoarele puncte termice vor exista întreruperi ale furnizării pentru înlocuirea țevilor: PT 21 (până în 30.10), PT 63 (5 imobile – până în 23.10, 3 imobile până în 30.10), PT 45 (până în 30.10), PT 98 (până în 22.10). Facem în acest moment toate demersurile pentru a asigura în continuare furnizarea agentului termic în oraș”, a transmis Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că situația pieței energetice este critică.

„Facem în acest moment toate demersurile pentru a asigura în continuare furnizarea agentului termic în oraș.


Am avut nenumărate întâlniri și discuții în această săptămână cu miniștri, responsabili guvernamentali și alți primari de municipii. Toate orașele mari suferă de explozia prețurilor dar situația noastră este mai dificilă, Colterm nu are contract pe termen lung cu E.On din 2017, din cauza datoriilor acumulate încă din 2013. Am solicitat sprijinul Guvernului pentru a trece peste această iarnă dificilă”, s-a plâns primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.