Două străzi din cartierul Modern vor fi reabilitate și modernizate în curând

Două străzi din cartierul Modern vor fi reabilitate și modernizate în curând

0
DISTRIBUIȚI

Două străzi pline de gropi din zona Modern vor fi …modernizate, iar lucrările ctitorite de Primăria Timișoara vor începe în data de 21 octombrie.

„În septembrie, când m-am întâlnit cu cetățenii din zona Modern, una din întrebări a fost: când încep lucrările pe străzile Alpiniștilor – Orăștie? Atunci eram încă în procesul de atribuire a contractului de lucrări, dar acum pot să le spun că partea birocratică s-a încheiat și începem lucrările”, a declarat, marți, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În prezent, traficul care se desfăşoară pe străzile Orăştie şi Alpiniştilor este rutier şi pietonal, fiind destinat circulaţiei autovehiculelor ce tranzitează locația, nevoii de acces a riveranilor la proprietăţi şi asigurării legăturii cu artera de penetraţie dinspre Lugoj.


Nu sunt amenajate locuri de parcare şi nici piste pentru biciclete.

Trotuarele sunt degradate, prezintă fisuri multiple pe unele sectoare sau lipsesc pe alocuri, circulaţia pietonilor fiind îngreunată. Starea străzilor este precară, prezentând denivelări, degradări sub formă de gropi și spații verzi neamenajate, cu autovehiculele parcate haotic pe carosabilul sau pe spaţiul verde, obstrucţionând circulaţia rutieră.

Zona este intens folosită de cei care intră în oraş pentru a evita aglomeraţia de pe Calea Dorobanţilor, de locuitorii din zonă și de cei care vin din Ghiroda. Lungimea străzilor care vor fi modernizate este de aproape 830 de metri.

Se vor asfalta străzile, se vor realiza 81 de accese la proprietăți, se vor monta rigole prefabricate, se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete. De asemenea, vor fi amenajate spații verzi și se vor amenaja 91 de locuri de parcare. Va fi realizată canalizaţia subterană pentru fibră optică.

Executantul lucrărilor, desemnat în urma licitației, este PORR Construct. Valoarea lucrărilor este 3,5 milioane de lei plus TVA.

Durata de execuție este de opt luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.