Elevii de la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara, trimiși să învețe on-line,...

Elevii de la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara, trimiși să învețe on-line, de acasă, pentru că în școală e prea frig. Explicația Colterm

2
DISTRIBUIȚI

De teamă să nu răcească elevii, conducerea unuia dintre cele mai apreciate licee din Timișoara, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, a decis, azi, să suspende cursurile. În săli este frig, astfel că toți școlarii vor face cursuri on-line.

„Consiliul de administrație a hotărât în ședința de astăzi  desfășurarea activităților didactice on-line pentru toate clasele de la Liceul Teoretic «Grigore Moisil», în perioada 12.10 – 25.10.2021. Sănătatea tuturor și temperatura scăzută din sălile de clasă cauzată de lipsa alimentării cu agent termic au stat la baza hotărârii”, se arată în decizia luată.

În replică, directorul interimar de la Colterm, Cristian Mîțu, ne-a declarat că problema va fi soluționată în câteva zile.

„La «Moisil» sunt lucrări care se execută pe fonduri europene pentru reabilitarea rețelei și se vor termina miercuri sau joi, s-a lucrat intens în ultimele zile, a și plouat foarte mult.


Cel târziu la sfârșitul săptămânii se finalizează, a dat asigurări managerul de proiect, Lucian Buga de la Primăria Timișoara”, ne-a declarat managerul interimar al companiei de termoficare.

Consilierul local Andra Lăpădatu de la PSD este și membră a Consiliului de Administrație al Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara. „Începând de ieri, timișorenii ar fi trebuit să beneficieze de căldură promisă de cei ce conduc marea companie Colterm. Din păcate însă, se pare că nu este așa. În momentul de față, copiii din unele școli din Timișoara îngheață de frig, unele școli trec în online, în timp ce în altele, copiii stau cu paltoanele pe ei. În calitate de consilier local și membru al Consiliului de Administrație al Liceului Grigore Moisil din Timișoara, unul din cele mai prestigioase centre de învățământ din oraș, trebuie să ridic un semnal de alarmă față de frigul din școală. Am fost contactați de unii părinți care s-au arătat îngrijorați de această situație și care au afirmat că nu mai doresc să își lase copiii la școală. Împreună cu colegii de la PSD solicităm ca cei din conducerea Primăriei Timișoara să rezolve de urgență problema încălzirii în școli. Nu putem lăsa copiii să învețe în aceste condiții. Nu știu cum se face că de fiecare dată când vine iarna cei care conduc acest oraș și Coltermul sunt luați prin surprindere și nu reușesc niciodată să preîntâmpine efectele ei”, a transmis consilierul local Andra Lăpădatu de la PSD.

Și Școala Generală nr. 16 a anunțat că orele urmează să se țină online pentru două săptămâni, atât din cauza temperaturilor scăzute din clase, cât și din cauza numărului crescut de cazuri de infectare cu COVID-19.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.