Elevii intră în vacanță două săptămâni, masca redevine obligatorie peste tot. Noi...

Elevii intră în vacanță două săptămâni, masca redevine obligatorie peste tot. Noi restricții începând de luni

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat deciziile luate în urma întâlnirii cu responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei.

Astfel, printre măsurile luate pentru atenuarea răspândirii coronavirusului, ajuns la cifre record în România, elevii intră în vacanță școlară timp de două săptămâni, începând de luni.

Președintele Klaus Iohannis a spus că Guvernul are în pregătire mai multe restricții pentru persoanele nevaccinate, între care restricții pe timp de noapte și certificat verde în majoritatea activităților zilnice. Președintele a spus că deși este „regretabil”, trebuie să fie instituite restricții, iar acestea vor intra în vigoare de luni.

„Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret ce restricții intră în vigoare, asta după ce Comitetul Național și experți în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme și le vor transpune și în limbaj juridic”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a dat doar câteva exemple în ceea ce privește restricțiile.


„Va fi restricționată circulația în noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a spus că restricțiile se vor domoli pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și România va scăpa de pandemie.

Lista completă a restricțiilor va fi anunțată cel târziu vineri.

Vă reamintim că ieri a fost cea mai neagră zi a pandemiei în România, fiind raportate cifre record pentru decese, pacienți internați la Terapie Intensivă și infectări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.