Elvețianul Jean-Christophe Geiser a dat startul celei de-a 21-a ediții a festivalul...

Elvețianul Jean-Christophe Geiser a dat startul celei de-a 21-a ediții a festivalul Timorgelfest

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul internațional de muzică de orgă Timorgelfest a început duminică seara, cu un recital de orgă susținut de Jean-Christophe Geiser (Elveția) la Biserica Romano-Catolică Millenium din Timișoara.

Invitatul special care a dat startul ediției din acest an, Jean-Christophe Geiser, s-a făcut remarcat încă din 1991, când la vârsta de 26 de ani a fost desemnat câștigător al concursului pentru prestigioasa funcție de organist titular al Catedralei din Lausanne, cea mai importantă clădire gotică din Elveția. Artistul a cântat în multe țări și a realizat numeroase înregistrări, inclusiv pentru mai multe rețele de radio elvețiene și pentru DeutschlandRadio, Südwestfunk, Radio Russie, VDE-Gallo, IFO-Verlag și FNAC-Musique.

Festivalul Timorgelfest, aflat la a 21-a ediție, se desfășoară în perioada 3 – 29 octombrie la Timișoara, Lugoj, Dumbrăvița și Voiteg.


Evenimentul cuprinde 7 recitaluri de orgă, două recitaluri de orgă și duduk, două concerte de orgă și trompetă, un recital de muzică sacră, un Cine- concert, o conferința și 4 concerte educative pentru copii și tineri.

Spectacolele vor avea loc la Timișoara, la Biserica Romano-Catolică Millenium, Biserica Romano-Catolică Elisabetin, Centrul Cultural Reformat din Timișoara, Biserica Adventistă și în Aula Magna a Universității de Vest, la Lugoj în Templul Evreiesc și la Biserica Romano-Catolică, la Voiteg la Biserica Romano-Catolică, iar la Dumbrăvița la Biserica Reformată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.