Fabricat în Timișoara: Allover a lansat o piesă nouă în ritm de...

Fabricat în Timișoara: Allover a lansat o piesă nouă în ritm de vals, pe muzica lui Cari Tibor și povestea ilustrată semnată Luisa Cube

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Adrian Danciu

Formația timișoreană Allover a lansat un single nou, piesa „As you live“ reprezentând o colaborare cu Cari Tibor și Luisa Cube, cea care a realizat o poveste video cât se poate de expresivă pentru această melodie.

Cătălina Ciortea, Luca Dragu, David Mihai Popa – DMP, Bogdan Potra şi Adam Suma – membrii formației Allover – au lansat albumul de debut, „It s Allover”, în luna septembrie a anului trecut. Discul a avut parte de un concert de lansare în cadrul Flight Festival, eveniment ce s-a desfășurat la Aerodromul Cioca. În ceea ce privește noua melodie, membrii formației ne-au explicat cum s-a născut această colaborare.

„Pe Luisa Cube o cunoaștem de când a lucrat cu noi la sigla ALLOVER și noi am cântat la un vernisaj de-al ei, din D’arc. Inafară de picturile și desenele de sine stătătoare, mi-au plăcut deosebit de mult și colaborările sale cu trupe, designul la albumul Gloria al celor de la Mono Jacks fiind una dintre coperțile mele preferate la care mă pot gândi acum. Ea m-a abordat cu ideea acestui proiect, un proiect foarte personal pentru ea. Tema de pian care mi-a fost prezentată sau propusă mai bine zis ca punct de pornire a proiectului era o piesă instrumentală a lui Cari Tibor, intitulată As You Live. Am fost atras și intrigat de temă din prima, și mi-a plăcut și titlul, așa că am decis să îl păstram și să pornesc de acolo cu textul. Versurile sunt inspirate din ce mi-a povestit Luisa, inclusiv prin pasaje de jurnal și alte texte de aceasta natură. ‘As You Live’ este povestea ei, intr-o mare măsură. Ea este personajul, de aceea am fost bucuros, dar și emoționat să interpretez ceea ce este după învelișul artistic, să zic așa, o poveste autobiografică. Această emoție deja existentă a funcționat și ca un impuls asupra procesului de creație, am avut un headstart, cum ar veni”, a spus Luca Dragu, din trupa Allover, despre această colaborare.

Luisa Cube

Luisa Cube este absolventă a Facultății de Design din Timișoara și a devenit cunoscută pentru faptul că „îmbracă“ diverse muzici cu imagini memorabile.


Printre realizările ei se numără ilustrația grafică a albumului „Gloria” al celor de la The Mono Jacks, și a clipului scos de trupa om la lună – „Noapte bună”. S-a implicat intens în campania umanitară Împreună pentru Anda, inițiată pentru ajutorarea soției fostului solist al trupei Implant Pentru Refuz (Ovidiu Takacs „Bulbuc“) și a avut o serie de expoziții personale și de grup.

Cári Tibor a absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara în 2002 și, de-a lungul anilor, a colaborat cu mulți regizori, compunând muzica pentru peste o serie de spectacole în țară și străinătate, pentru filme, spoturi și generice TV, munca sa fiind răsplătită cu o serie de premii.

„Pe Cari nu l-am cunoscut personal încă, dar trebuie sa recunosc că eram familiar cu muzica sa, văzând un număr respectabil de piese de teatru și un film ale căror coloane sonore ii poartă amprenta, și m-am bucurat să colaborăm, în condițiile în care am scos și eu personal un album cu muzică de teatru care este, cel putin subconștient, inspirat putin de la lucrările lui. A fost o provocare pentru noi să adaptăm piesa și din motivul că este în 3/4 (un ritm de vals), și ne-am distrat copios căutând linii melodice de voce sau de bas în procesul de creație… să nu mai zic în studio, cand a trebuit să punem și metronomul. Și, da, ca sa răspund unor remarci pe care le-am primit deja, din aceste motive și nu numai, cântecul aduce a muzică de film. A fost o experiență foarte cool pentru noi să încercăm ceva nou, să ieșim din zona de confort și să facem ceva diferit“, a adăugat Luca Dragu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.