A fost stabilit prețul pentru „biletul unic” de intrare la muzeele aflate...

A fost stabilit prețul pentru „biletul unic” de intrare la muzeele aflate în subordinea CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În primăvara acestui an, cele trei muzee timișorene aflate în subordinea Consiliului Județean Timiș – Muzeul Național de Artă, Muzeul Național al Banatului și Muzeul Satului Bănățean  – au hotărât să lanseze un bilet unic pentru vizitarea celor trei instituții de cultură, iar muzeul de artă a lansat un concurs de design pentru biletul de acces, selectând și câteva imagini reprezentative.


Acesta a fost câștigat de Csilla-Cristina Spinochi, care a întrunit cel mai mare punctaj al juriului.

Prin convenția-cadru semnată de cele trei muzee cu CJT, prețul biletului unic depășește cu puțin jumătate din costul total al celor trei bilete folosite până acum. Valoarea celor trei bilete era de 41,67 lei, în timp ce biletul unic va costa 24 de lei și va  facilita atât accesul turiștilor cât și a grupurilor de turiști care pot beneficia acum de bilete cu preț redus, de 18 lei de persoană. Măsura e considerată una binevenită în condițiile în care se estimează creșterea numărului de turiști în următorii ani și, implicit, al vizitatorilor muzeelor.

Pe lângă biletul unic, s-a decis și crearea unor abonamente săptămânale în valoare de 95 de lei și a unora lunare, de 190 de lei, iar la achiziționarea a cel puțin 20 de bilete, prețul acestora scade la 18 lei de persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.