Gala de blues-jazz în amintirea lui Bela Kamocsa ajunge în acest an...

Gala de blues-jazz în amintirea lui Bela Kamocsa ajunge în acest an la o ediție aniversară. Două zile de concerte de neratat pentru melomani

1
DISTRIBUIȚI
Bela Kamocsa Foto: Facebook Gala Blues Jazz

Cea de-a 30-a ediție a Galei de Blues Jazz Kamo va avea loc în acest an la Sala Capitol din Timișoara, cu o serie de invitați speciali. Evenimentul va avea loc în perioada 10 – 11 noiembrie, cu începere de la ora 18 iar trupele care vor cânta la ediția din 2021 a festivalului sunt Kitchen Methaphisics (România), Bega Blues Band (România), Zsolt Bende Trio (Ungaria), James Kitchman – First Day (Anglia/România), Sorin Zlat Trio (România) și Leslie and the Groovemakers (România).

Evenimentul are loc după o pauză de un an și îl va avea ca și prezentator pe Florian Lungu, iar designul grafic îi aparține lui Mircea Bunea. Accesul în sală se va face pe baza pașaportului verde, cu respectarea măsurilor de siguranță anti-Covid.

Gala de Blues Jazz „Kamo” este cel mai longeviv festival de jazz şi blues din Timişoara şi, după cel de la Sibiu, cel mai timpuriu festival de jazz din ţară.


Timp de nouăsprezece ediţii, Gala de Blues Jazz a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”. După dispariţia dintre noi a acestui mare artist şi Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara, sarcina de director artistic al Galei i-a revenit lui Johnny Bota, partener, timp de 30 de ani, a lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band. În semn de preţuire a lui Kamo, forurile judeţului şi municipiului au hotărît să denumească evenimentul, începînd cu ediţia a XX-a, Gala de Blues Jazz Kamo.

Cu doi ani în urmă, cea de-a 29-a ediție a Galei a debutat cu un spectacol susținut de Bega Blues Band, în cadrul căruia membrii formației au apărut pe scenă îmbrăcați cu tricouri personalizate în memoria lui Lică Dolga, fostul baterist al trupei care a murit în luna august a acelui an și au lansat albumul Miracles. Punctul de atracție al galei din 2019 a fost concertul de comeback susținut de Post Scriptum. După aproape 40 de ani, îndrăgita formație timișoreană a revenit în fața nostalgicilor și nu numai, într-o formulă ușor diferită față de cea care stîrnea senzație în anii ’80, în aplauzele entuziaste ale publicului. Doru Apreotesei – claviaturi, Toni Kühn – ghitară, Miși Farkaș – baterie, Tibi Ladner – voce, Victor Miclăuș (bas) și Nicolas Simion (saxofon) împreună cu invitatul Johnny Bota au reușit să suprindă asistența cu un program bine structurat care a inclus și un remember pentru cei doi foști colegi din Post Scriptum care nu mai sunt printre noi (Mircea Marcovici și Emil Zoltan) dar și „hitul“ „Dacă într-o zi“.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.